USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин вперше за 70 років відвідав край, де народився

28 Січня 2016 09:33
Представники ветеранських організацій і журналісти Волині побували у Берліні. Вони відвідали Рейхстаг, Трептов-парк, доторкнулись до Берлінської стіни, взяли участь у службі в православному храмі, - інформує Волинська редакція національної телекомпанії України.

Але основна мета візиту – поглибити зв’язки із німецьким Фондом «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє». Зокрема, Голова правління Луцької міської громадської ветеранської організації «Спілка в’язнів-жертв нацизму» Валентина Лазарук зазначила, що волинська організація зініціювала проект, який і фінансується Фондом «Пам’ять. Відповідальність. Майбутнє» у рамках Програми «Місце зустрічі – Діалог». Восени 2016-го року, після затвердження спеціальної комісії, він почне реалізовуватися на Волині.

Серед тих, хто побував у Німеччині, – заступник голови Польського товариства Андрій Остапенко, який познайомив волинян із польською родиною Романа Пулки (вона

мешкає у Берліні), Почесний ректор Ковельського університету третього віку – Марія Батраченко та скрипачка із Турійська Людмила Массалига.

А мешканець села Підбереззя із Горохівського району Микола Новосад уперше за 70 років відвідав край, де народився. Його батьки у роки Другої світової війни були вивезені на примусові роботи до Німеччини, де працювали на заводі у місті Фінстервальді. На рідну землю після війни 1945-го повернулися із Німеччини на Волинь

уже з малим Миколкою. Батьків уже, на жаль, не стало. Але Микола Новосад завжди жив думкою побувавати там, де народився. І от йому випала щаслива нагода вперше поклонитися своїй малій батьківщині та взяти на пам’ять грудку землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Січня 2016 10:16
Який він щасливий, що живе не тут.
Sieger Показати IP 28 Січня 2016 12:44
Так Фінстервальде чи Фюрстенвальде? Це два різних міста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus