USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин за підказкою бабусі зробив автомобіль на вугіллі

31 Березня 2016 12:56
На диво у селі Буцин Старовижівського району збігалися подивитися чи не всі чоловіки. Адже Вадим Поленцев та його сусід Сергій Мазурик зробили так, щоб старенька «Волинянка» їздила на… вугіллі!

Про це пише «Вісник+К».

З неприхованим інтересом заглядали у машину, придивлялися до установки, яку хлопці самі сконструювали. І ми, зайшовши на подвір’я, теж захоплено оглядали диво-машину, особливо наш редакційний водій.

Що цікаво, ідею сконструювати таке авто друзям подала… Вадимова баба.

– Якось почула по телевізору, що десь хтось зробив машину на дровах, – розповідає Марія Миколаївна Воздіган. – Я зацікавилася, бо у минулому механік. А внук і його друг-зварщик якраз сиділи удома. Ото я їм і кажу: «Хлопці, тож можна і на дровах чи на вуглі їздити, грошей на бензин малувато».

Вони сіли і давай шарити по інтернету, мозгувати. Знайшли якісь креслення, розрахунки. Проте не все відразу виходило. Тож коли виготовили установку і прилаштували до «Волинянки» та поїхали – радості не було меж!

З наступною машиною, «Жигулем», який теж вирішили переобладнати, клопотів не мали, адже зі свого досвіду знали, що і як майструвати, які обчислення робити.

– В котлі, де спалюється деревне вугілля, утворюється газ, який проходить через фільтри грубої та тонкої чистки, через радіатор охолоджується, після чого потрапляє через карбюратор у двигун, – Вадим Поленцев пояснює принцип роботи установки, за допомогою якої авто їздить на вугіллі. – Кілограм вугілля замінює літр бензину. Така машина може тягти до двох тонн вантажу, – запевняє буцинський винахідник.

– «Волинянка» – то кінь для села, – сміється дід Микола Григорович. – Нею хлопці і сіно возили, і дрова, і гній. Поки охота була, то не могли натішитися, цілу прошлу зиму їздили. А потім їм надоїло дрова збирати, вугля випалювати.

Крім машини на вугіллі, Вадим зладнав квадроцикл. З чого? «А з того, що валялося на подвір’ї», – відповідає. «Квадрик» знадобився у господарстві. Ним їздить на риболовлю, полювання, у ліс по гриби. А ще чоловік мріє змайструвати авто для бездоріжжя «Баггі» та машину для своїх дівчат – дружини і чотирирічної донечки.

Олена ПАВЛЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Бе Показати IP 31 Березня 2016 13:27
Повертаємось у минуле. Яка Європа, яке Євро-5? Як це законно, адже двигун переобладнано на інший вид палива? На газ переобладнати куча проблем із документами. Де екологи? Чи вони тут як тут, коди дерево зпиляєш.
ба до Бе Показати IP 31 Березня 2016 16:57
Тобі не пофіг трандулєт ти вср*ний. Мужик маладец, в селі так краще
ага Показати IP 31 Березня 2016 17:53
і із-за диму поліція не зупинятиме і т**лки будуть кидатись і на трандулет і на водія

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus