USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянин зрізав шість берез у лісі. За це йому світить п’ять років

30 Червня 2022 00:49
За процесуального керівництва прокурорів Ківерцівського відділу Луцької окружної прокуратури 34-річному жителю селища Цумань повідомили про підозру у незаконній порубці дерев на території природно-заповідного фонду та перевезенні й зберіганні ним незаконно зрубаних дерев.

Про це повідомили у пресслужбі прокуратури Волинської області.

Слідство встановило, що удень 23 червня 2022 року чоловік незаконно зрізав бензопилою шість берез у лісі, який належить до лісів природно-наукового та історично-культурного призначення, на території Ківерцівського лісового господарства. Згодом він порізав їх на колоди та підводою вивіз із лісу.

Протиправні дії волинянина, якими державі завдано шкоди на майже 70 тисяч гривень, були викриті працівниками лісової охорони.

Триває досудове розслідування. Згідно із санкцією ч. 3 ст. 246 КК України, за незаконну порубку дерев на території природно-заповідного фонду та перевезення незаконно зрубаних дерев передбачено покарання аж до 5 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Василь Показати IP 30 Червня 2022 01:22
А хто ріже ліс вагонами-будує будинки і дачі в Гаразджі…
Олексій Показати IP 30 Червня 2022 05:38
Стаття 13 Конституції України. Земля, її надра, атмосферне повітря, водні та інші природні ресурси, які знаходяться в межах території України, природні ресурси її континентального шельфу, виключної (морської) економічної зони є об'єктами права власності Українського народу. Від імені Українського народу права власника здійснюють органи державної влади та органи місцевого самоврядування в межах, визначених цією Конституцією. Кожний громадянин має право користуватися природними об'єктами права власності народу відповідно до закону. Власність зобов'язує. Власність не повинна використовуватися на шкоду людині і суспільству. Держава забезпечує захист прав усіх суб'єктів права власності і господарювання, соціальну спрямованість економіки. Усі суб'єкти права власності рівні перед законом. Поясніть чи може я не розумію.
Анонім Показати IP 30 Червня 2022 09:28
мало зрізав он Карпати вагонами ріжуть і вивозять і їм тоді нічого за це.бо багато ріжуть а за 6 берез "достойне" покарання))))) .краще б бралися за масові зрубки

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus