USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинянина, якого через 30 років знайшли в Афганістані, мати вже «поховала»

9 Квітня 2018 12:18
Про те, що у далекому Афганістані учасники однієї з експедицій, які займаються в цій країні пошуком водоносних пластів, випадково познайомились з колишнім радянським полоненим, вже гуде не тільки Велика Глуша. Гуде вся Волинь. Повідомили вже і стареньку маму колишнього солдата, котрий, як багато хто вважає, є Ігорем Бєлокуровим із Глуші. Кажуть, що мама, почувши таку новину, втратила свідомість... Однокласники ж Ігоря, вкотре передивляючись виставлений в інтернеті сюжет, переконані: це таки їхній Ігор.

Про це пише Наталія Малімон для газети «День».

Бєлокуров Ігор Вікторович був призваний в ряди Радянської армії 29 вересня 1981 року і служив у військовій частині 71176, військове звання - прапорщик. Зник безвісти 9 квітня 1988 року в провінції Кандагар.

Він - один із трьох зниклих безвісти в Афганістані волинян, про долю яких донині було невідомо.
Ігор зник безвісти у 1988-му.

Кажуть, мати довго не вірила у те, що міг загинути, бо зник – як у воду канув, ніякісінької ж звістки. Але згодом облаштувала таки на цвинтарі символічну синову могилу. Начебто у труну поклала його одяг і навіть поставила на могилі пам'ятник.

Місцевий священик отець Олександр Шпаковський каже, що довго відмовляв її від цього, бо ж у Бога нема мертвих, у Бога – всі живі. Тому, якщо нема доконаного факту загибелі, не варто робити навіть символічну могилу. Звертався з цим і до правлячого архієрея митрополита Ніфонта, який сказав, що жінка має слухати свого материнського серця, але теж не радив поспішати з могилою та пам'ятником.

«А жінка казала, що їй важко жити в невідомості, на Проводи всі ідуть на рідні могилки, їй здавалося, що так буде легше її серцю. Бо ж минуло вже кілька десятиліть», - роздумує отець Олександр.

Нині і рідні, і односельчани Ігоря Бєлокурова перебувають у стані невизначеності. Має відбутися ідентифікація особи, котру вважають колишнім солдатом з Волині. Сам чоловік, якого ми бачимо у сюжеті, начебто вже забувся і українську, і російську мови, давно прийняв іслам, має своє життя, але він чітко сказав на камеру, що – з Волині родом. Чи захоче він повернутися у своє далеке минуле? Чи зможе він, навіть маючи таке бажання, це зробити?..
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus