USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянина судитимуть за мільйонні оборудки

16 Вересня 2019 17:11
Прокуратура затвердила і скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення 40-річним громадянином крадіжки в особливо великих розмірах та шахрайств, якими суб’єктам господарювання у Республіці Польща та в Україні завдано майнової шкоди на майже 3 млн грн, інформує пресслужба установи.

Ще у січні 2010 року спритник найняв групу осіб задля демонтажу металевих конструкцій на території недіючого підприємства в Ковелі – і вивіз звідти металобрухт вартістю понад півмільйона гривень, завдавши таким чином власнику майна шкоди на цю суму.

Наступного року цей громадянин, засновник та власник господарського товариства, здійснив кілька оборудок, ошукавши підприємців з Польщі та України.

З українськими суб’єктами господарювання він укладав договори купівлі їхньої продукції (пиловника сосни, кукурудзи посівної), отримував товар, не оплачуючи його, збував його та витрачав кошти (500 тис. грн) на власний розсуд.

У схожий спосіб спритник ошукав і польських підприємців. Зобов’язавшись поставити їм зерно ріпаку за привабливими цінами, виманив чималу передоплату – 2,5 млн. грн., і зник.

Нині чоловіка обвинувачують у крадіжці, вчиненій за попередньою змовою групою осіб в особливо великих розмірах, та заволодіннях чужим майном шляхом зловживання довірою, у тому числі в особливо великих розмірах (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 5 ст. 185, ч.ч. 2, 4 ст. 190 КК України).

Невдовзі він постане перед судом, який і визначить йому міру покарання.

Зауважимо, що за такі злочини Кримінальним кодексом України передбачено покарання аж до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus