USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Волинянину доручили керувати Поліською митницею

30 Травня 2020 17:57
Ще у жовтні минулого року Кабінет Міністрів України затвердив нову структуру Державної митної служби. Тоді кількість митниць в Україні скоротили з 26 до 16.

У результаті такого реформування Волинська область опинилася у зоні контролю двох різних митниць, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс». Відтак західна частина області знаходиться під контролем Волинської митниці, а от східна, більша частина території, опинилася під контролем Поліської митниці.

Зокрема під контролем Поліської митниці знаходяться Рівненська область, місто Луцьк, Луцький, Ківерцівський, Горохівський, Рожищенський, Любешівський, Маневицький, Камінь-Каширський райони Волинської області та окремі міста і райони Хмельницької області.

Після поділу митниць розпочалося призначення керівництва. Нині обов’язки начальника Волинської митниці виконує митник із Львівщини Ігор Вісьтак.

Читати ще: На Волині – новий начальник митниці. Хто він і хто за ним стоїть?

Конкурс на посаду начальника Поліської митниці виграв волинянин Сергій Панчук. Чоловік родом з Любомльського району. Закінчив Луцький індустріальний інститут та Волинський державний університет імені Лесі Українки.

Читати ще: Волинянин очолив Поліську митницю

Назвати Сергія Панчука новим обличчям, як обіцяли в процесі реформування митниці, важко. Він 20 років у митній справі – працював на Волинській та Львівській митницях. Останнє місце його роботи – заступником начальника Рівненської митниці.
У 2019 році Сергій Панчук за 700 тисяч гривень придбав елітний автомобіль марки Mercedes-Benz 2018 року випуску. Окрім того, митник задекларував автомобіль Nissan 1993 року випуску. Щоправда, митник лише ним користується, належить же він його брату. Має Сергій Панчук і водний транспорт.

Як свідчать дані в останній декларації, Сергій Панчук має квартиру у Луцьку площею 58 метрів квадратних. У декларації вказано, що він її придбав у 2008 році за 35 тисяч гривень. Має він ще одне житло площею 72 метри квадратних у селі Римачі Любомльського району. Ця нерухомість – у спільній власності митника та його дітей.

У 2018 році Сергій Панчук на посаді заступника начальника Рівненської митниці отримав 338 тисяч гривень зарплатні. Окрім того, минулого року митник щось продав і отримав за це 600 тисяч гривень.

Єдине, чого немає в останній декларації і було в попередній, – це Mercedes-Benz 2011 року випуску. Ймовірно, саме його митник і продав.

Сергій Панчук має 200 тисяч гривень і 18 тисяч доларів збережень . Жодного бізнесу митник в декларації не вказує.

Як відомо, Поліська митниця Держмитслужби, яку очолив Сергій Панчук, є правонаступником Рівненської митниці. Щоправда, зона діяльності Поліської митниці значно більша, ніж була у Рівненської митниці і включає в себе не лише Рівненську область, а й частину митних постів Волині та Хмельниччини. Поліська митниця контролює 9 митних постів, серед яких, до прикладу, і митний пост «Луцьк».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Попандопуло Показати IP 30 Травня 2020 19:13
А продав він табуретку з вертикальним взльотом власої конструкціїї. Ох.....єна щтука, скажу я вам.
лучанин Показати IP 30 Травня 2020 19:47
Де в Луцьку є індустріальний інститут?
развод Показати IP 30 Травня 2020 20:21
72 кв м за 35 тысяч грн - не верю) наверное сарай
Я Показати IP 31 Травня 2020 08:01
Ставили б мене, самого бідного і самого чесного(ходив по Луцьку, питав,- підтвердили), все одно би - обіср...ли. У цьому і - все наше українство(здохла сусідова корова). Вже ж не сєпар, свій- місцевий. Такому буде соромно перед батьками і страшно за дітей, грабувати відкрито. Я собі так думаю(загранічного паспорта не маю, таможеі ніколи не перетинав).
До Я Показати IP 31 Травня 2020 10:42
Если председатель колхоза не построил себе и детям хатки, то плохой хозяин и вообще дурак! Украсть побольше, не быть пойманным и ещё и хвастаться украденым и своей неуязвимостью и прикалываться над "ленивыми и тупыми" - это национальный вид спорта!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus