USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада просить у Києва коштів на госпіталь ветеранів війни

12 Лютого 2020 17:34
Волинська обласна рада скерує звернення до Верховної Ради, Кабінету міністрів, Міністерства охорони здоров’я та Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб щодо фінансування госпіталів ветеранів війни.

Про це йшлося 12 лютого під час засідання 28-ї сесії Волинської обласної ради.

Депутати зазначають, що підтримують проведення реформи у галузі охорони здоров’я, яка гарантує пацієнтам отримання медичної допомоги відповідно до пакетів медичних послуг через запровадження нових механізмів фінансування.

«Водночас у процесі реформування галузі ми бачимо низку проблемних питань, зокрема, існують ризики в частині значного погіршення медичного обслуговування ветеранів війни», – зазначають обранці громади у зверненні.

Читайте також: У луцькій стоматполіклініці безкоштовно лікують і протезують воїнів АТО/ООС

Вони вказують, що на Волині функціонує лише один спеціалізований заклад, який надає медичну допомогу учасникам АТО/ООС, воїнам-інтернаціоналістам та ветеранам Другої світової війни, а в області проживають 31 617 ветеранів війни, із яких 10 723 – це учасники АТО/ООС. До того ж на функціонування медичного закладу цьогоріч потрібно 42 мільйона гривень.

«У запропонованих пакетах медичних послуг відсутні послуги, які надаються ветеранам безоплатно, зокрема стоматологічні послуги, зубне протезування, фізіотерапевтичні послуги (масаж, бальнеотерапія), послуги з психологічної реабілітації та інші», – звертають увагу депутати.

Вони акцентують, що держава повинна гарантувати учасникам війни передбачене законодавством право на безоплатне лікування та реабілітацію, а медичне обслуговування цієї категорії громадян має фінансуватися за встановленими державою правилами з державного бюджету.

Депутати резюмують: «Зважаючи на соціальні аспекти порушеної проблеми, ми вважаємо, що питання медичного обслуговування ветеранів війни та подальшого фінансування регіональних госпіталів для ветеранів війни повинні вирішуватися на державному рівні як невідкладні, оскільки будь-яке зволікання може призвести до закриття комунальних спеціалізованих закладів, які надають медичну допомогу учасникам АТО/ООС та ветеранам війни, значно погіршить ситуацію з медичним обслуговуванням громадян згаданої категорії».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus