USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Кнопкодав» нагримав на «кнопкодавів». ОНОВЛЕНО. ВІДЕО

6 Березня 2012 11:18
У Волиньраді знову сваряться через голосування чужими картками. Опозиція заявила, що для участі в сесії зареєструвалися картки депутатів-регіоналів Степана Івахіва та Андрія Мельника, які відсутні в сесійній залі.
Про це йшлося 6 березня під час сесії облради.
Після реєстрації депутатів голова фракції «Фронту Змін» Ігор Гузь попросив провести перереєстрацію. «У залі немає Степана Івахіва та Андрія Мельника (фракція ПР, - «ВН»), але вони є в списку зареєстрованих», - зауважив «фронтовик».
Також він запропонував забрати картки обох депутатів. Мовляв, колеги з фракції підставлятимуть Івахіва та Мельника, голосуючи замість них. «От я бачу, що вже починають виймати картки», - відзначив Гузь.
Натомість представники фракції ПР сказали, що їх колеги вийшли. А голова фракції Олександр Башкаленко емоційно відреагував на слова «фронтовика»:
«Якщо кожен скаже: «Давайте перереєстровуватися», то сесія затягнеться на тривалий час. Каже Гузь забрати картку в депутата. Я вийду, і скажете, що Башкаленка немає, і давайте в нього картку заберемо?»
Зрештою, голова ради Володимир Войтович припинив перепалку. Він сказав, що потрібно працювати далі, а реєстрація вже пройшла. «Але давайте будемо спостерігати», - додав посадовець.
Нагадаємо, питання «кнопкодавів» уже давно обговорюється у ЗМІ. Щоправда, голова облради Володимир Войтович під час прес-конференції 30 грудня 2011 року розповів: у нього замало повноважень, аби побороти це ганебне явище. «Я б хотів, щоб були повноваження, аби впливати на цю проблему. Однак, наразі законодавство України та регламент ради не дозволяє мені впливати на депутатів, які голосують чужими картками», - зауважив він.

Нагадаємо, що першим «кнопкодавом» в облраді виявився саме нинішній голова фракції «Фронту змін» Ігор Гузь. У 2006 році його застали, коли він натискав кнопку для голосування за себе і тодішнього губернатора Володимира Бондаря.
По обіді конфлікт виник вдруге. Зі слів Гузя, члени фракції Партії регіонів Андрій Мельник, Степан Івахів і Тамара Ковальчук протягом засідання відсутні у залі, але їх «картки голосують».
Керівник фракції ПР Олександр Башкаленко намагався переконати, що обранці громади наразі вийшли, але вони присутні на сесії.

Гузь перебив його та запропонував провести перереєстрацію.

Натомість депутат облради, голова ОДА Борис Клімчук зауважив, що подібна дискусія – безплідна. «Я лише констатую стан речей», - додав він.

В свою чергу, голова ради Володимир Войтович висловив думку, що керівники фракцій мають забезпечувати роботу своїх підлеглих. «І кивати на головуючого немає підстав. Ми нічого вдіяти не можемо, бо працівник апарату немає права втручатися і забирати карточку депутата, якого немає на місці», - пояснив посадовець.

Водночас Гузь поцікавився, чи згадані ним депутати підписувалися в бланку отримання карток. На це Войтович відповів, що лише «нашоукраїнець» Сергій Слабенко постійно дотримується цієї вимоги.

На відео, знятому на мобільний телефон Ігорем Гузем, видно, як депутат облради, заступник голови ОДА Віталій Карпюк голосує одразу за кількох своїх колег із провладної більшості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
ВН Показати IP 6 Березня 2012 11:51
Я вас абажаю.
Іван Показати IP 6 Березня 2012 13:58
То шо Башкаленко тисне за пів фракції кнопки про це забули, а те шо Гузь колись натиснув за іншого згадують вже пятий рік)))
Володимир до Іван Показати IP 6 Березня 2012 15:34
Башкаленко - друг Палиці, Палиця - власник цього сайту. Ще є питання?
Валерій Показати IP 6 Березня 2012 14:06
Якщо регіонали будуть голосувати самі за себе, то та клімчуківська більшість розвалиться на наступний день. Башкаленко, не ведися на провокації - 40 карток в зуби і вперед голосувати за всіх на благо батька Фьодорича!))
екс-депутат Показати IP 6 Березня 2012 14:25
Башкаленку: Взагалі-то картка, це особиста річ депутата і якщо депутат хоче кудись вийти, то він і картку має із собою забрати. В чому проблема?
Микола Показати IP 6 Березня 2012 14:28
Івахіву не має часу на сесії сидіти - треба в Ковелі гречку роздавати, скоро вибори...
Журналістка Показати IP 7 Березня 2012 04:44
Найбідьш не зібраним і не організованим виглядав Войтович. Ну не полчається у його ця робота.
СССР Показати IP 12 Березня 2012 05:32
ПРезервативщики,як завжди,в своєму амплуа! Це істинне обличчя сьогоднішної влади! Це ГАНЬБА УКРАЇНИ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus