USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Войтовичу мало повноважень для боротьби з кнопкодавами

30 Грудня 2011 12:29
Зміни в законах України та Регламенті Волинської облради допоможуть ефективно боротися з так званими «кнопкодавами». Зокрема варто дозволити голові ради вилучати з системи голосування картку депутата, який відсутній у сесійній залі.
Про це йшлося 30 грудня під час прес-конференції очільника Волиньради Володимира Войтовича.
На запитання журналістів, як він планує боротися з так званими «кнопкодавами», голова облради розповів, що для цього у нього немає повноважень. «Я б хотів, щоб були повноваження, аби впливати на цю проблему. Однак, наразі законодавство України та регламент ради не дозволяє мені впливати на депутатів, які голосують чужими картками», ‒ зауважив він.
Зі слів Войтовича, тепер в облраді встановлено досконалішу систему голосування, яка дозволяє ретельніше відстежувати роботу обранців громади з картками. «Було б доцільним, аби я міг давати вказівку працівникам апарату облради вилучати картку депутата, якого немає на місці. Хоча, з іншої сторони, це було б некоректним у ставленні до них», ‒ зазначив він.
Також голова розповів про ще одну проблему, яка виникає з депутатськими картками. Мовляв, відповідно до норм регламенту, обранець волинської громади зобов’язаний здавати картку після закінчення сесії. «Однак декотрі забувають це зробити. Потім гублять і мусять своїм коштом виробляти нову», ‒ додав посадовець.
Насамкінець Войтович сказав, що працюватиме над проблемою «кнопкодавів».
Нагадаємо, під час 8-ої сесії виборного органу депутати продовжили «славнозвісну» традицію натискати кнопки за своїх відсутніх колег.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus