USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волиньрада нашкребла для луцького депо 442 тисячі

23 Жовтня 2009 14:44
Волинська обласна рада «перекинула» 442 тисячі гривень, що призначалися для компенсації пільгових перевезень іншим перевізникам, луцькому підприємству електротранспорту. Про це 23 жовтня під час засідання сесії Волиньради повідомив начальник фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк, - інформує репортер «Волинських новин».
Заступник голови Волиньради Борис Загрева зауважив, що максимально можна «нашкребти» 500 тисяч гривень, зокрема за рахунок субвенцій іншим транспортникам.
Волинський губернатор Микола Романюк теж сказав, що кошти можна виділити, проте «обділивши» райони на суму у 442 тисячі гривень.
Депутат Володимир Бондар сказав, що різницю можна буде покрити коштами, вирученими від аукціону аеропорту.
Депутат Ігор Гузь рахував масштабніше. Мовляв, 500 тисяч гривень візьмемо із субвенції, ще 500 дозволить зекономити скорочення працівників, ще 500 тисяч дозволить зекономити плата за проїзд, ще близько 500 тисяч уже виділило місто. У підсумку - 2 мільйони. Проте треба ще 4 мільйони – зауважив пан Гузь. Вихід із ситуації –  їхати тролейбусникам під стіни уряду в Київ, – вважає Ігор Гузь.
Олександр Свирида зауважив: чиновник із міської ради (йшлося про Ігора Гузя – «ВН») закликає їхати до Києва, а не виходити на маршрути.
«Питання є справедливим, але вирішення проблеми через страйк неможливе», - додав і директор ЛПЕ Костянтин Патракеєв.
Начальник фінансового управління Волинської ОДА Ігор Никитюк зауважив, що держава заборгувала 684 тисяч субвенції, 290 із якої може надійти «на днях». Мовляв, можна обділити всіх перевізників і спрямувати ці кошти на електротранспорт. «ВН» нагадує: чиновник обіцяв, що подібне станеться ще у вівторок, 21 жовтня.
Один із представників страйкового комітету запропонував депутатам відмовитися від заробітної платні на 4 місяці. «Ви що, не бачите нас, чи не чуєте?!», - казав тролейбусник.
Луцький міський голова Богдан Шиба закликав тролейбусників вийти на маршрути, адже вони уже втратили 600 тисяч виручки і 300 тисяч дотації. Щодо коштів, які виділила міська рада, то пан Шиба зауважив, що минулоріч підприємству було виділено 2,5 мільйона гривень і 1,5 мільйона - цього року.
У підсумку двогодинного обговорення депутати Волиньради прийняли звернення до державних органів влади та вирішили виділити кошти з бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 23 Жовтня 2009 15:53
вон як всі щебечуть.... ніякої поступки,тільки страйк...бо через пів року буде така сама ситуація,і погрози звільненям...або гроші,або відміна пільговиків та підняття тарифів до рівня Європи...
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2009 19:55
просто віддайте людям маршрутки лізінгові і збиткові 15-ті маршрути в рахунок боргу - то вони вам ще кілька років дякуватимуть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus