USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиньрада виділить гроші для примирення ветеранів УПА і Червоної Армії

29 Вересня 2008 16:59
Постійна депутатська комісія з питань духовності Волиньради підтримала проект рішення про виділення субвенції в рамках програми увічнення пам’яті 34 тисяч гривень для відкриття у Маяках Луцького району монументу примирення. Про це 29 вересня повідомляє репортер «Волинських Новин».
У Маяках планують «доробити» до стандартної совкової фігури радянського воїна ще стелу та пам’ятники повстанцеві і Матері-Берегині. На стелі будуть викарбувані імена як вояків УПА, так і ветеранів Червоної Армії, які народилися у Маяках. На це вже сільрада і Луцькрайрада виділили по 30 тисяч гривень.
Власне, роботи біля пам’ятника вже тривають і відкриття монумента примирення заплановане на 14 жовтня.
Водночас управління культури і туризму Волинської ОДА висловилося категорично проти будь-яких робіт біля пам’ятника. Мовляв, він є пам’яткою місцевого значення, тому змінювати його не можна.
Водночас із таким трактуванням не погодилися члени комісії облради і рекомендували сесії виділити субвенцію районному бюджету обсягом 34 тисячі гривень. А вже пізніше Луцька райрада спрямує їх безпосередньо Маяківській сільраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus