USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська наукова бібліотека просить гроші на підйомник та ремонт ліфта

28 Травня 2021 13:49
Аби особи з інвалідністю могли безперешкодно дістатися до Волинської державної обласної наукової бібліотеки ім. Олени Пчілки, у закладі необхідно відремонтувати ліфт та придбати підйомник.

Про це стало відомо під час сесії Волинської обласної ради.

Депутат Віктор Галан-Влащук повідомив, що до нього звернулася директорка бібліотеки з проблемою покращення доступності до закладу осіб з інвалідністю.

«У бібліотеці відсутні засоби доступності, немає пандуса і ліфт не працює. Фахівці бібліотеки подали документи на отримання гранту від УКФ і на базі закладу має відкритися книгозбірний хаб для учасників АТО та їх сімей. У бібліотеці часто відбуваються заходи, в яких постійно беруть участь особи з інвалідністю», - каже депутат.

Крім того, заклад отримав висновок НДІ «Проектреконструкція», у якому йдеться, що будувати пандус біля входу в бібліотеку – недоцільно. Бо при висоті 1,8 метра, його довжина має бути 21 метр, тож він вийде за межі ділянки. Тому бібліотека просить виділити кошти на придбання підйомника та ремонт ліфта.

Депутат озвучив під час сесії відповідний запит, який підтримали колеги.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus