USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська письменниця перемогла на фестивалі фантастики у Барселоні

12 Листопада 2016 21:35
Молода волинська письменниця Оршуля Фариняк перемогла у загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики “Єврокон”, що відбувся у Барселоні.

Про це повідомляє ВРДНТУ.

Волинська письменниця Орися Осійчук “ховається” під псевдонімом Оршуля Фариняк. Народилася вона на Львівщині у родині лікарів. Дитинство та юність майбутньої письменниці минули у містечку Стара Вижівка, що на Волині. У 2008 році вона переїхала до Луцька, а у 2009 році Орися втілила свою дитячу мрію у життя – почала писати. Написала книжки у стилі фентезі для підлітків “Айхо, або Подорож до початку” і “Айхо, або Полювання на шпигуна”, які відкривають цикл пригод про хлопчика Айхо.

"Взяла ручку, аркуш паперу, написала перше речення, яке вилилося у перший розділ. Прийшла додому, кажу: “Так, Сергію, я почала писати книжку”. Він: “Давай читай, що ти там написала”. Я прочитала. Пауза… – Це ти написала? Точно ти написала? Все, пиши далі. Я тобі не заважаю, пиши, пиши…", – розповідає письменниця.

Чоловік письменниці Сергій Осійчук розповідає: "Хто у своєму житті стикався з творчими людьми, той дуже добре зрозуміє, що таке – жити з творчою людиною. Є нюанси, з якими треба змиритися. Я перший читач і перший редактор її творів. Я Орисці казав, що не маю можливості сісти і прочитати твір відразу. Я його частинами читаю".

Українська дитяча письменниця стала переможницею престижної літературної премії “Коронація слова-2013”. Нагороду вона здобула у номінації “Прозові твори для дітей”, завдяки своєму роману “Айхо”. Це розповідь про незвичайного хлопчика, який спокійно жив з дідусем у чарівному лісі, аж поки не з’явився таємний гість і не приніс з собою багато пригод.

"У червні до мене дзвінок. – Доброго дня, це “Коронація слова”. Кажу: “Ви жартуєте, це серйозно?” Виявилося, Ольга Фараон обдзвонювала усіх номінантів. Так я потрапила на “Коронацію слова”, і мені пофортунило у своїй номінації “Проза для дітей”, – розповіла авторка.

Найбільшою несподіванкою для письменниці стала перемога в загальноєвропейському фестивалі наукової фантастики “Єврокон”. Відбувався він з 4 по 6 листопада цього року у Барселоні. Премія “Єврокону” – це гарна рекомендація для письменника як у своїй країні, так і за її межами.

Оршуля Фариняк пригадує: "Я сиділа, як біла людина, на дні народження у своєї подруги, і мені приходить повідомлення від Олега Силіна. Читаю про номінантів від України на “Єврокон”. Дивлюся: моя фотографія! Я те повідомлення читала разів п’ять напевно. Потім пішла на кухню, попищала від радості. Прийшла і почала їсти олів’є. Для мене було повною несподіванкою, що мене від України номінували як молодого автора".

Нині авторка виховує маленьку донечку Боженку і водночас пише третю частину роману. Зацікавить дітей і оповідання про пухнастого кота-філософа Персика. Видання твору очікують наприкінці цього року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Неня Показати IP 13 Листопада 2016 16:15
Вітаю Ви молодчинка

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus