USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська «Спарта» шукає юних хокеїстів, аби зробити з них світових чемпіонів

5 Грудня 2015 21:00
Професійний хокей у Луцьку – це реальність й нові перспективи для молоді. Так, лучани мають можливість стати членами дитячо-юнацького хокейного клубу «Спарта», у якому тренуються вже понад 70 дітей трьох вікових категорій.

Головний тренер клубу «Спарта» Дмитро Цимбал розповідає Інформаційному агентству Волинські Новини, що у дитячо-юнацькому хокейному клубі «Спарта» займаються діти трьох вікових категорій: старша група - 2002-2003 років народження (змагаються на Чемпіонаті України серед юнаків), середня група - 2005-2006 років та наймолодша - 2007-2011 років народження. Клуб налічує понад 70 юних спортсменів.

«Наш клуб створили 2011-го року. Спочатку у нас було 10 дітей, тепер в рази більше, є не лише волиняни, а й з інших областей. До цього хокею в Луцьку не було. Колись існував лише клуб «Луцьк», але це - аматор. Порівнюючи наш клуб на початках і зараз, з упевненістю можна сказати, що є чималий прогрес. Зокрема, торік ми стали четвертими із семи команд України. Є у нас багато нагород із різних турнірів. Зауважу, що в Луцьку теж відбувається сильний турнір, який організовує Федерація хокею області за підтримки Фонду Ігоря Палиці«Новий Луцьк», - каже Дмитро Цимбал.

Головний тренер «Спарти» розповідає, що бувають випадки, коли батьки новоприбулих дітей схвильовані вартістю форми, проте це марні острахи. Дмитро Цимбал запевняє, що, коли до них приходять займатися, то дітям дають ковзани та шоломи. Відповідно, все що потрібно із собою мати лише спортивний костюм. Також він додає, що якщо дитині подобається цей вид спорту і вона бажає далі будувати карʼєру, то форму можна докуповувати поступово, частинами.

«Наш вид спорту значно дешевший, ніж інші, для прикладу - теніс. Говорять і про травматизм, але це теж міф, адже форма спортсменів має хороший захист, тому хокей значно безпечніший у порівнянні з футболом.

Щодо стратегічних цілей у нашій роботі, то зараз ми працюємо над тим, щоб наші спортсмени після досягнення професійного рівня лишалися й надалі в Луцьку, а не переходили в інші клуби. Для цього потрібна база, щоб на нашому катку були роздягальні, був поряд спортзал. Щоб були усі умови для розвитку спортсменів. Окрім того, необхідна й спеціальна освітня програма. Для прикладу, в інших містах є спецкласи для спортсменів. Там школярі вчаться за такою ж програмою, як інші діти, втім, уроки підлаштовані так, аби діти могли зранку прийти на каток, потім піти в школу й після навчань знову тренуватися. Так працюють у Львові та інших містах-мільйонниках. Про те, що перспектива є для кожного старанного хокеїста свідчить те, що за час нашої діяльності чимало перспективних дітей поїхали у Київ в «Сокіл», - розповідає тренер.

Та зауважує, що дуже часто волинян «вербують» у Польщу, навіть, пропонують громадянство.

Пан Дмитро наголошує, що «Спарта» є дуже хорошим трампліном для хокеїстів.

«Спортсмени, які до нас приходять, практично не покидають клуб. Бувають одиниці, і то через те, що слабкі фізично й не можуть надолужити інших.

Ставши членом нашого клубу, діти мають можливість ледь не щотижня їздити на змагання як в Україні, так і за кордон. Вони бачать світ, загартовуються. Наш спорт найшвидший, тому тут великий азарт, це цікаво і корисно. Навіть, якщо діти не оберуть хокей справою свого життя, то знайдуть багато друзів, бо ми як одна сім’я, крім спільних тренувань намагаємося допомагати один одному в повсякденному житті.

Тому ми запрошуємо усіх охочих знайти нових друзів, відчути драйву, виховати себе як чоловіка, стати чемпіонами. До слова, у нас не лише хлопчики, а є в клубі й кілька дівчаток», - говорить Дмитро Цимбал.

Тренування відбуваються 3-4 рази на тиждень у зручний час після школи – о 18:00 годині й тривають до 19:15 години. Усі охочі стати членами клубу «Спарта» можуть звертатися за номером 099 045 35 97 до головного тренера Дмитра Цимбала.

Тренер хокейного клубу Павло Мажар додає, що тренування відбуваються на льоду арени «Снігова королева» за адресою: місто Луцьк, вулиця Чорновола, 3.

«Якщо ж ви хочете спробувати нашу арену на швидкість, то приходьте до нас з понеділка по четвер із 11:00 до 16:00 години, а з п’ятниці по неділю з 11:00 до 23:00 години. Вартість у будень - 20 гривень, на вихідні та в п’ятницю - 30 гривень за 45 хвилин, дитячі квитки - 20 гривень. Є й особлива пропозиція для великих компаній, якщо приходить більше 15 людей, то знижка - 25-35%. А під час шкільних канікул чи свят каток працює впродовж цілого дня», - розповідає Мажар.

До слова, цього року хокейний клуб «Спарта» отримав фінансову підтримку завдяки ініціативі депутатської групи «Новий Луцьк», яка підготувала відповідне рішення «Про співфінансування видатків на розвиток хокею в місті Луцьку».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
лучанин Показати IP 6 Грудня 2015 09:05
Все,що робиться_робиться до кращого.Меценатам потрібно підтримувати і допомагати.Тоді Луцьк набуде слави хокейного міста.
спортсмен до лучанин Показати IP 6 Грудня 2015 20:32
тільки можемо набути дворового хокею. Раніше ми грали тільки зимою, коли лід стане і були фанати, а зараз БАБЛО перемагає....
Елен Березовська Показати IP 6 Грудня 2015 14:43
Мої три сини, на цей час, займаються хокеєм у Луцьку з професійними тренерами. Два сина почали займатись у 2011 році - один пішов у перший клас, а другий - у третій. Самий меньший - в цьому році почав займатись хокеєм, у возрасті 6 років. Дивлячись по успіхам команди "Спарта" - бажаємо, щоб наша міська влада приділяла більше уваги до цього мужнього виду спорту та допомогала матеріально у розвитку нашої команди.
міша Показати IP 6 Грудня 2015 20:28
Мій син хоче займатись у СПАРТІ, НО МИ НЕ В ЗМОЗІ ПЛАТИТИ 550 ГРН КОЖЕН МІСЯЦ . КРАШЕ Б була державна команда. куда ідуть кошти ми не знаємо, на не повідомляють
місто Показати IP 6 Грудня 2015 20:50
Спереді у хлопців СПАРТ, А З ТИЛУ ДЮСШ-2. Яйця в двух кошиках??
Міші Показати IP 7 Грудня 2015 01:01
Заняття 550 грн.? Немає такого там. Пишіть відразу 550$
Анонім Показати IP 8 Грудня 2015 20:12
Боже, ще не почав ходити, а вже чужі гроші рахує... "не в змозі" - не ходіть, або заробляйте більше! Розвиток хокею в Луцьку, на мою думку, дуже складна річ. Ідейно - чудово, а от фінансово...сумніваюсь, що вистачить коштів і держави, і батьків аби хоча вийти на нуль. Всюди дивіться глибше, шановні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus