USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська виконавча служба сприяє махінаціям продажу 12 фур за безцінь

4 Січня 2018 14:56
Взяти кредит у банку під сумнівну заставу та не повернути позику, виявляється, елементарно. У Луцьку сьогодні продається 12 фур. Їхній власник взяв кредит у "Газбанбку" під заставу автомобілів і не повернув позику - запитання викликає застава, інформує ТК Аверс.

12 фур це багато, під таку позику можна взяти чималу позику в банку. Проте автівки перебувають в розібраному стані, неробочі і можуть піти лише на металобрухт. Таке майно продається за півмільйона грн. Виникає запитання – як банк погодився взяти такі вантажівки в якості гарантії повернення кредиту?

12 фур були виставлені на продаж на аукціоні за 548 тисяч грн. Наразі вони впали у ціні ще на 25%. Їх продають як заставу, під яку взяли кредит. Дотепер вони знаходяться у селі Підгайці у вкрай занедбаному стані, без моторів. Проте, навіть в такому вигляді це вигідна покупка.
Середня вага фури з причіпом – 14-16 тонн. За 1 тонну чорного металу пропонують 6,5 тисяч грн. Отже, одна вантажіка може принести 91 тисячу грн, що в сумі вдвічі більше, аніж просить виконавча служба на аукціоні. За 12 автомобілів можна отримати 1 млн 92 тисячі грн.

Цим лотом на торгах зацікавились 19 осіб, але згодом свої заявки відміниили і був оголошений наступний тур, за умовами якого ціна падає на 25%. Зараз фури продають за 411097 грн.

Однак купити ці фури не так просто. За ними пильно стежить попередній власник Юрій Волошин.

В підсумку маємо таку ситуацію: державний банк дає підприємцю кредит під заставу 12 фур. Потім виявляється, що застава – металобрухт, який згодом продають вдвічі або втричі дешевше за собівартість. Ймовірно, цей лот продадуть тому ж позичальнику, а він знов заставить це майно у банк. В результаті, в мінусах залишається лише держава.

Оцінкою майна займається виконавча служба. У випадку з фурами представником стягувача є Роман Думельчук, який є юристом у "Газбанку". Його дружина Леся Думельчук працює в управлінні юстиції Волині. Тобто, вона є представником виконавчої служби, без якої в аукціоні не обійдешся.

Наступні торги відбудуться 17 січня. Наразі є вже 7 потенційних покупців фур. Проте жодного з них на аукціон знов не підтвердили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 4 Січня 2018 15:29
Бред сивої кобили, а не стаття. Шановні журналісти прочитайте Закон перед написанням статті
Анонім Показати IP 4 Січня 2018 15:34
Шановні бажаючі чому не купуєте дешеві фури???
Юрист Показати IP 4 Січня 2018 15:36
Чи ви всі хворі? Є СЕТАМ, до чого тут виконавча? Що ви курите? Де ви інформацію черпаєте. Найміть собі юриста, який розуміється законодавстві.
бакс Показати IP 4 Січня 2018 16:09
в начальника юстиції Кухарика брат працює в Сетамі, а Ви до Домальчуків вчепились. Ще жінка брата Кухарика в юстиції бухгалтером працює, ото підозра на корупцію.....
таки так до бакс Показати IP 4 Січня 2018 21:06
ха,100%, хоч хтось, правду не побоявся, написати.
Юрист Показати IP 4 Січня 2018 16:48
Шановні так звані чесні журналісти і математики-двієшники, зайдіть на сайт сетам (завчасно візьміть калькулятор) і о чудо! шість тягачів і шість причепів разом виходить не 12 фур!? Для тих хто геть не розбирається в автомобілях - причеп і тягач складають фуру, тобто з двох одиниць техніки виходить 1 фура! ну про реальну вагу цього барахла.... навіть з сюжету видно що там немає ні моторів ні дверей.... ні ну може DAF який ви виставили на фото до сюжету і важить 14-16 тонн... а якщо ви якимось чином побачили в діях Домальчуків якісь ознаки корупційних схем, реальний чи потенційний конфлікт інтересів - ласкаво просимо до НАЗК, антикорупційної прокуратури, ДБР(по закону воно ж вже давно діє)))) я вірю Ви доб'єтеся успіху у цій складній справі з ознаками всесвітнього заговору!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus