USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська міліція подолала різке зростання рівня дитячої злочинності

3 Липня 2009 19:00
Через кризу на Волині зріс рівень дитячої злочинності. Про це у коментарі «Волинським Новинам» розповів старший оперуповноважений у особливо важливих справах відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС у Волинській області Микола Побережнюк.
За словами підполковника міліції Миколи Побережнюка, цього року рівень дитячої злочинності зріс на 11,5%. Якщо за п’ять місяців 2008 року було порушено 157 кримінальних справ, то за аналогічний період 2009-го – 175. Також він зазначив, що на 51% збільшилась кількість злочинів у стані алкогольного сп’яніння.
Найпроблемніший вік – діти з 16 до 17 років. Вже цього року 115 підлітків скоїли злочини. На думку Миколи Побережнюка, це спричинен тим, що батьки вже менше контролюють своїх дітей у 16-річному віці. «Також у них з’являються нові вимоги – їм хочеться мати стильний мобільний телефон, випити з друзями пива», - пояснює підполковник міліції. Тому підлітки, не маючи достатньо грошей, починають красти.
Щодо соціального статусу малолітніх злочинців, то від нього зазвичай нічого не залежить. «Приказка «яблуко від яблуні далеко не падає» в цьому випадку не діє», - зауважив полковник міліції.
Зріст рівня дитячої злочинності на Волині, вважає пан Побережнюк, спричинений економічною кризою. «Бо тоді навіть незаможні підлітки мали можливість десь щось підзаробити та купити те, що хочуть, а не красти», - підсумував він.
Також він зазначив і позитивний момент – якщо у січні рівень дитячої злочинності перевищував минулорічні показники на сто відсотків, то за півроку їх вдалось збити до одинадцяти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus