USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинська облспоживспілка формує керівні органи не за статутом?

1 Жовтня 2013 07:05
Апеляційний суд Волинської області розглядатиме справу про визнання незаконним виведення зі складу Ради одного із членів Волинської обласної спілки споживчих товариств. Відповідна ухвала внесена до Єдиного державного реєстру судових рішень.

25 лютого 2013 року відбулися збори Ради облспоживспілки, на яких прийняли постанову про виведення одного із членів зі складу Ради організації. Підстава цього рішення, прийнятого без попередження та навіть повідомлення головної дійової особи про такі наміри – відсутність із ним трудових відносин.

Ображений «пайовик» кооперативу звернувся до суду. Представники Феміди з’ясували, що за статутом волинської споживспілки розпрощатися з членом Ради можна лише «за власним бажанням, через втрату зв’язків з споживчою кооперацією, порушення статуту та ігнорування рішень органів управління облспоживспілки, а також здійснення дій, які призвели до моральних і матеріальних збитків у кооперативних організаціях та підприємствах». Таких порушень не було, а зв’язок із споживспілкою підтверджений тим фактом, що позивач безперервно із 1997 року є членом Милушівського споживчого товариства Луцької райспоживспілки, що, власне, входить до складу Волинської обласної спілки.

Луцький міськрайонний суд вказану постанову про виведення зі складу Ради облспоживспілки визнав незаконною (рішення у справі № 161/6185/13-ц від 9 вересня 2013 року).

Представники Волинської споживспілки з таким рішенням не погодилися і подали апеляційну скаргу, яка найближчим часом розглядатиметься в цій судовій інстанції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus