USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинська влада не задоволена Луцьким картонно-руберойдовим комбінатом

2 Лютого 2009 12:24
Сьогодні, 2 лютого, під час наради у голови Волинської ОДА , одним з питань, яке активно обговорювалося стало погашення заборгованості з виплати заробітної плати працівникам ВАТ «Луцький картонно-руберойдовий комбінат», – інформує репортер «Волинських Новин».
За словами начальника головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків чорнобильської катастрофи облдержадміністрації Володимира Кеца, станом на 1 січня, у області заборговано 8 мільйонів 614 тисяч гривень зарплатні.
Зокрема, 7 мільйонів 123 тисячі гривень складає борг економічно активних підприємств. Очікується, що на державному підприємстві «Волиньвугілля» заборгованість становитиме приблизно 8 мільйонів гривень.
Серед найбільших боржників є Луцький картонно-руберойдовий комбінат. За словами пана Кеца, працівники вже вступили у колективний трудовий спір з керівництвом підприємства. Посадовець зазначив, що представники профспілки переконані, що продукція продається, а зарплата не сплачується.
Втім, керівництво стверджує, що збуту продукції немає. Як розповів голова ради Федерації профспілок Волинської області Іван Карпомиз, працівники комбінату вже всі можливі методи боротьби з безгрошів’ям вичерпали.
«Наші юристи готують 250 позовних заяв про стягнення заборгованості», – сказав Іван Карпомиз. Він розповів, що виходів з цієї ситуації є два: перший – реприватизація підприємства, інший – оголошення його банкрутом.
Волинські чиновники вирішили заслухати керівників та власників підприємства під час колегії Волинської ОДА. За слова заступника голови Волинської ОДА Василя Байцима, власників підприємства вже двічі викликали на засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості пенсій, соціальних виплат та зарплат.
Проте, вони, власники, «абсолютно не реагують», – додав пан Байцим. Крім того посадовець вважає , що ВАТ має достатньо можливостей для погашення заборгованості.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus