USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинська єпархія УПЦ КП розповіла про досягнення 2008-го і плани на 2009-й

18 Березня 2009 13:39
На прес-конференції, яка відбулася сьогодні, 18 березня, в нижньому храмі кафедрального собору Святої Трійці, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл розповів журналістам про діяльність минулого року очолюваної ним єпархії минулого року. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
Владика зазначив, що 2008 рік для Київського Патріархату на Волині видався гарним і плідним. Правлячий архієрей, консисторія (управління єпархії), монастирі, деканати, духовні навчальні заклади, парафії, братства плідно діяли, розвиваючи духовність краю та беручи участь у його громадському житті.
Зокрема, за словами архієпископа Михаїла, у 2008-му розпочали пастирське служіння 15 нововисвячених священнослужителів, більшість із яких – випускники Волинської духовної семінарії. «Працевлаштування у нас – стовідсоткове», – сказав владика.
Як позитив і ознаку динамічного розвитку, очільник Волинської єпархії УПЦ (КП) виокремив утворення 8 нових парафій, освяченння 8 новозбудованих храмів, початок будівництва ще 5-х. Діє повноцінно 4 монастирі, монахи яких ведуть життя, наближене до аскетичного, і піднімають храми власною працею.
Архієрей наголосив, що єпархія належно відзначила 900-ліття Михайлівського Золотоверхого монастиря та 1020-річчя хрещення Київської Русі-України. На загальноукраїнських урочистостях у Києві наша делегація була однією з найбільших: у Патріаршій Літургії взяли участь приблизно 150 священнослужителів та 600 вірян.  
2008-го понад 8 500 вірян за сприяння паломницької служби єпархії здійснили прощі до різних святинь України, відбулися 4 паломництва на Святу Землю.
Окрім цього, минулоріч звершено перший у Київському Патріархаті чернечий постриг у велику схиму. Найсуворішу монашу обітницю прийняв ієромонах Павел (Перванчук), насельник Замкового монастиря Архангелів у Луцьку.
З приводу планів на 2009-й архієпископ Луцький і Волинський Михаїл розповів, що Волинська єпархія УПЦ КП робить акцент на підвищення рівня освіти священнослужителів й укріплення матеріальної бази семінарії та монастирів.
Також владика вкотре зазначив, що очолювана ним єпархія, як і УПЦ КП і цілому, й надалі трудитимуться  над об’єднанням вірян у Єдину Українську Церкву. Рух із низу, від людей, що бажають бути одним цілим, у цьому напрямку є, – переконаний він.
Довідково:
Станом на 31 грудня 2008 року Волинська єпархія Української Православної Церкви Київського Патріархату нараховувала: 326 парафій, об’єднаних у 22 деканати, 284 священнослужителів, 4 монастирі, 2 братства.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus