USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинське молоко зі «смаком» Америки

4 Лютого 2014 18:53
Новий тваринницький комплекс, розрахований на 288 корів запрацював в агрофірмі “Прогрес” Володимир-Волинського району наприкінці минулого року. А нещодавно тут обладнали доїльний зал на 24 корови, - повідомляє ВОДТРК. Сучасна апаратура працює за американською технологією: у молоко не потрапляє повітря та сторонні запахи, а також відсутній контакт з руками доярки. Технологія дозволяє отримувати високу якість молока.

Створення комфортних умов для працівників і тварин – важлива умова для збільшення виробництва молока. Корів тут не прив’язують, із Європи привезли спеціальні чесалки, у кожній секції — поїлки з підігрівом, молоко не контактує з повітрям, а, значить, відсутній шлях для бактерій. І ще одна унікальна технологія —холодильник-рекуператор: молоко під час охолодження віддає тепло воді, що є прикладом економії енергоресурсів.

Зазначимо, відкриття нових ферм великої рогатої худоби вкрай необхідне для забезпечення області необхідними молокопродуктами. Як Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло раніше, на Волині спостерігається «молочна прогалина» - зупинено п'ять молокозаводів, ферми великої рогатої худоби в селах зруйновані. З огляду на це, нагадаємо, мешканець Нововолинська Віктор Карплюк розробив бізнес план, щоб ліквідувати цю молочну прогалину, та звернувся до Президента України Віктора Януковича з проханням виділити Іваничівському району 5 мільйонів долларів на будівництво ферм.

Зі слів Віктора Карплюка, ферми великої рогатої худоби в селах зруйновані, натомість на Волинь завозять молочні продукти з інших областей. До прикладу, нагадаємо, Володимир-Волинська школа-інтернат замовила вершкове масло у хмельницької фірми на термін січень-грудень 2014 року.

Товариство з обмеженою відповідальністю «Прогрес» – один з найбільших виробників тваринницької продукції в області. Господарство має комплекси у селах Охнівка та Білин. Загалом тут налічують 2,5 тисячі голів ВРХ. Сучасний тваринницький комплекс – це новітнє обладнання, модернізовані доїльні апарати, роздача кормів, мінімальні затрати людської праці – важливі елементи європейських норм.

Новий тваринницький комплекс забезпечив селянам додаткові робочі місця. Загалом на підприємстві задіяно 180 працівників, з них половина – у тваринництві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Майданутым Показати IP 4 Лютого 2014 20:05
Это всё злочинна влада зробыла!
Лучанин Показати IP 4 Лютого 2014 20:20
Якщо на робочих місцях людям теж поставити "чесалки" та "поїлки", то ККД працівників теж би збільшився! Піклуєшся за тваринами - вони тобі теж віддячують, попіклуйся і за людей - теж результат не за горами буде. Молодці, ух клята злочинна влада!
Селянин Показати IP 5 Лютого 2014 07:52
А чого це тут Карпюк красується?Знову собі приписує чужі заслуги.Це все зробив Вітрук,як робмв і до цього без Карпюковоі допомоги.Хай би попробував вирішити проблему тендерів,а не звалювати на директора школи -інтернату.
ГЕРОЙ УКРАЇНИ Показати IP 5 Лютого 2014 11:46
Слава таким господарям, як пан Вітрук!!!! Героям слава!!! Працюйте та розвивайте нашу неньку Україну!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus