USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинське СБУ назвало систему голосування в облраді застарілою. ВІДЕО

10 Жовтня 2008 11:37

Нещодавно призначений начальник УСБУ у Волинській області Віктор Андрейчук під час сесії  облради пояснив депутатам, що нинішня система електронного підрахунку голосів морально і технічно застаріла. Про це 10 жовтня повідомляє репортер «Волинських Новин».

Перед початком сесії депутат від фракції «Наша Україна» Ігор Гузь порушив питання достовірності результатів реєстрації, яку засвідчило електронне табло. Пан Гузь нагадав, що минулої сесії голосували картки трьох депутатів, два з яких були відсутні у сесійному залі, а один не голосував.
Натомість голова Волинської облради Анатолій Грицюк пояснив, що йому надійшла відповідь від обласного УСБУ в якій пояснили, що в ході перевірки фальсифікації голосування не встановлено. На вимогу депутатів з імпровізованою міні-доповіддю виступив начальник  УСБУ у Волинській області Віктор Андрейчук. Він ознайомив народних обранців із документом, який було спрямовано голові облради та облпрокуратури.
За словами пана Андрейчука, чинна система (встановлена у 2002 році) морально і фізично застаріла, тому можуть траплятися технологічні збої. Водночас, Віктор Андрейчук зазначив, що попередня перевірка не засвідчила незаконного втручання у електронну систему підрахунку голосів.
Окрім того він додав, що ця система не ліцензована. Обладнання до неї, зазначив начальник УСБУ, не випускається, за попередніми даними, з 2000 року. Більше того, система придбана без проведення тендерних процедур. Тому волинське УСБУ рекомендує утриматися від використання системи «Рада». Однак після дебатів голова обласної ради відкрив сесію. Зараз розглядається питання про звільнення заступника голови облради Бориса Загреви.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2008 11:53
Чудовий результат перевірки. Усі рішення облрад з 2000 року мають шанс бути визнаними не дійсними. Цікаво на кого особисто вже заведено кримінальну справу за встановлення неліцензованого обладнання, хто поверне кошти за придбання обладнання без тендерних процедур? І ще, "попередня перевірка не засвідчила незаконного втручання", але й не заперечила факту втручання!!!
Шо за хвото? Показати IP 10 Жовтня 2008 11:55
А зал засідань Луцькради тут до чого?
Шо за хвото? Показати IP 10 Жовтня 2008 15:37
Молодці, поміняли. Класні у вас картинки у загашниках!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus