USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинське ТБ готове перейти на «цифру»

6 Січня 2012 10:16
Основний телевізійний мовник Волині – обласна державна телерадіокомпанія - готовий перейти в цьому році на цифровий формат передачі сигналу.

Про це пише Урядовий кур’єр.

У регіоні в тестовому режимі працюють шість передавальних станцій, які транслюють нині майже три десятки програм у новому форматі. Про це повідомив голова облдержадміністрації Борис Клімчук. Він переконаний, що за новою технологією і новою передавальною та приймальною технікою – майбутнє.
«Технічно, завдяки підтримці центральної і місцевої влади, ми готові до мовлення в новому форматі й уже не перший день тестуємо наше нове обладнання. Тому нині маємо можливість зосередитися на творчих питаннях – робити новини й передачі оперативними, насиченими інформаційно, якіснішими…» - розповіла перший заступник генерального директора Волинської обласної державної телерадіокомпанії Марія Андрушко.
Про проблему покриття території області якісним сигналом для телеприймачів дебатували в регіоні не один рік. Але тільки нині, схоже, із площини розмов вона перейшла у сферу конкретних дій.
Зокрема влітку на урочистому відкритті була перерізана червона стрічка на ретрансляторі, що постав в одному із найвіддаленіших райцентрів області – Любешові. Селище розташоване зовсім близько від державного кордону із Республікою Білорусь, яка інтенсивно розвиває своє державне телемовлення. Його й дивилися постійно поліщуки. Тому про жителів однойменного району ще донедавна жартували: через відірваність від телепростору області і України багато із них переконані, що український президент – Олександр Лукашенко.
«Нині тут завдяки підтримці держави, яка виділила на спорудження 70-метрової телевізійної вежі 560 тис. гривень, є можливість одночасно транслювати понад тридцять українських програм, у тому числі – й місцеві», - розповів тоді перший заступник голови райдержадміністрації Володимир Русинчук.
Сигнал із обласного центру на периферію передаватиметься через радіорелейну лінію Луцьк-Ковель-Камінь-Каширський-Любешів, яка нині практично готова до роботи. При потребі у перспективі вона може бути подовжена до села Кортеліси Ратнівського району, що також розташоване у закутку області. До того ж, ця «радіорелейка» в перспективі, крім транспортування телесигналу ОДТРК, дасть потужний поштовх для впровадження в поліському регіоні радіотехнологій, зокрема – Інтернету.
Нині на стадії проектних робіт і виділення земельної ділянки під ще одну нову радіотелевізійну станцію. Вона постане між давнім Володимиром-Волинським та шахтарським Нововолинськом. Спорудження тут стометрової вежі і запуск її в дію забезпечить впевнене покриття радіохвилями прикордонної території. Передачі у цифровому форматі прийдуть, в тому числі, й у місто Устилуг та Іваничівський район. Після введення станції в експлуатацію українське телебачення зможе успішно конкурувати тут із польським, досить сильний сигнал якого часто приймають жителі наближених до Західного Бугу сіл.
«Перехід на цифрове мовлення можна сміливо називати черговим етапом в розвитку телебачення — поруч із передачею півстоліття тому перших телесигналів і переходом у 1970-х до кольорового телебачення. Це – новий виток у нашій роботі, а якщо говорити точніше — прорив у майбутні технології. Адже якісне телебачення — це не тільки новини й розваги, а й питання національної інформаційної безпеки», - прокоментував зміцнення матеріальної бази і можливостей своєї організації директор Волинської філії Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення Сергій Семерей.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ЗМІ Показати IP 6 Січня 2012 11:04
Цей текст не для нашого згорьованого глядача, а для примітивного технічного журналу. Від цього нічого не міняється. Якість телебачення від "цифри" - технічна. Треба спочатку міняти андрушків, кулішів, передавати телебачення в приватні руки, і воно стане сміливим, глибоким, інтелектуальним. Від сьогоднішньої його якості глядач деградує, як деградує людина у вязниці. Дивитись небриті рила чиновників і їх самовихваляння, то треба глядачу глядацький стаж зараховувати рік за три, як льотчику полярної авіації.
Vox populi Показати IP 6 Січня 2012 11:14
+100%!
ТВІ Показати IP 6 Січня 2012 12:01
Это ошибка авторов заголовка! Речь не о цифровом вещании самого "Волинського телебачення", а эфирного пространства, где транслируют УТ-1, 1+1, ICTV... А само "ВТ", если снимают на цифру, то это не означает, что они в этом формате и транслируют, что у них еще не скоро появится! :) Лучше-бы людей сократили ненужных, а на сэкономленные деньги современное оборудование купили. Это и Аверса касается (не людей, а техники). А то б/у-шными камерами снимают, а крутые... как яйца Фаберже! :)))
добре Показати IP 6 Січня 2012 14:41
"Передавати телебачення в приватні руки, і воно стане сміливим, глибоким, інтелектуальним"... Як "Аверс" - в приватних руках, сміливе, глибоке, інтелектуальне. Ха-ха-ха??????? Уже кухарки керували країною, тепер грамотні "ЗМІ" і "ТВІ" хочуть "поруліть" телебаченням. Хлопці, нема тями - не показуйте своєї примітивщини. Телебачення трошки серйозніша справа, ніж борщ на кухні варити. Крім того, мова йде про телевізійне покриття області, і не тільки волинськими каналами. Ви тільки подумайте, на 21-му році незалежності на Волині ще є території, де нема українських каналів, ви це усвідомлюєте????? А про рівень каналів, то теж, як кажуть, на смак - свій мастак. "Інтер" ну дуже цікавий канал, тільки чи є там що небудь українське, а тим більше регіональне? Або "Україна", бюджет якої рівний річному бюджету нашої області. Чого ж не зробиш хороші програми і техніку не закупиш? Думаю, не секркт, що на регіональному рівні так звані державні канали ледь животіють в безгрошів’ї, більше того, вони виконують замовлення держави. А там - далеко не рейтингові зобов’язання, більше того, за державні кошти державу гадити???? Це, зрештою, не громадське чи суспільне мовлення, а, підкреслюю, державне. Навіть у цій ситуації радий за волинських телевізійників: є серйозні автори, роботи, є авторитет, є перемоги. Тримайтеся, хлопці і дівчата. І менше на всяких "грамотіїв" увагу звертайте. З Різдвом Вас.
Maksym Показати IP 6 Січня 2012 18:19
Я правильно розумыю що вже в Луцьку на DVBT можна щось зловити?
Анастасія Передрій Показати IP 6 Січня 2012 20:52
коли ви востаннє дивилися ВТ? просто поставили клеймо, що це л...о, і постійно пишете.
Лучанин Показати IP 7 Січня 2012 02:48
Про все і ні про що! Конкретно, коли і які канали я зможу ловити, для початку, у Луцьку?
розказують Показати IP 7 Січня 2012 10:47
Провайдер цифрових мультиплексів ТОВ «Зеонбуд» упродовж січня 2012 року встановить систему умовного доступу Irdeto CAS з програмною технологією Irdeto Cloaked CA (безкарткове рішення) у мультиплексах МХ-1, МХ-2, МХ-3, МХ-5. Відповідний договір на постачання та використання саме цієї системи «Зеонбуд» уклав з компанією Irdeto B.V. Про це повідомляє Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, яка отримала офіційне підтвердження від «Зеонбуду». За інформацією регулятора, при встановленні системи умовного доступу збережеться можливість надання населенню відкритого і безкоштовного доступу до 32 телепрограм. Нагадаємо, що вставити систему умовного доступу та закодувати цифровий сигнал «Зеонбуду» порекомендувала Нацрада своїм рішенням 12 жовтня, підтримавши відповідну пропозицію Державного комітету телебачення і радіомовлення, який відповідатиме за забезпечення населення соціальними сет-топ-боксами. На думку Нацради, впровадження кодування виключить можливість продажу населенню сет-топ-боксів низької якості, які не відповідають вимогам стандарту DVB-T2/НD. Також це сприятиме отриманню інформації про кількість поширених сет-топ-боксів та їх фактичний розподіл у регіонах, що необхідна для ухвалення рішення про відключення аналогового телемовлення. «Впровадження цієї системи певною мірою унеможливить зловживання під час розподілу в 2012 році приймачів цифрового сигналу за рахунок коштів Державного бюджету для малозабезпечених верств населення», - вважають у Нацраді.
REALITY Показати IP 11 Січня 2012 10:13
Цифрове л...о? Оригінально...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus