USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські адвокати підготували спільну заяву

2 Березня 2018 15:11
Аби унеможливити тиск на адвоката, зокрема у ході судового процесу, необхідно протистояти протиправним затриманням та втручанню в роботу адвоката зі сторони правоохоронних органів.

Про це йшлося 2 березня під час засідання круглого столу в Луцьку, на якому й було прийнято спільну заяву.

Насамперед учасники обговорення торкнулися проблеми порушень прав і гарантів адвокатської діяльності, які простежувалися останнім часом.

«Ми не можемо стояти осторонь цієї проблеми. Потрібно гарантувати дотримання усіх норм законодавства в процесах проведення досудових розслідувань, адже адвокат має бути впевненим у тому, що його права та гаранти не мають порушуватися», – зазначила член Ради адвокатів Волинської області Світлана Комар.
Вона також наголосила, що Рада адвокатів Волині не повинна мовчати про наявні порушення, аби не допустити їх повторення, і готова здійснювати відповідний контроль і реагувати на всі звернення.

Голова Дисциплінарної палати Денис Деркач зауважив, що нерідко скарги, які подають на адвоката до палати, можна розцінити як тиск на нього з метою усунення його зі справи, адже звернення до палати запускає тривалий процес, у який входить, зокрема, опитування адвоката та причетних осіб.

«Бували випадки, коли на одного адвоката подавали низку скарг у межах 1–2 проваджень, тобто ми можемо простежити конфлікт між посадовою особою і адвокатом», – сказав Денис Деркач.
«Це своєрідна форма впливу, тиску на адвоката. На сьогодні такі речі, на жаль, мають місце. І ми, як адвокатська громада, намагаємося протистояти цьому, аби в подальшому усунути повністю», – додав представник ВКДКА Волинської області Богдан Ульчак.
Регіональний представник Уповноваженого Верховної Ради України Віталій Єлов, своєю чергою, наголосив, що незаконні затримання адвокатів, порушення їхніх прав і основних гарантів діяльності мають місце, оскільки «інтереси держави і права людини не завжди співпадають».
Окрім того, під час зустрічі було наголошено, що розгляд звернень до суду, наприклад, про протиправне затримання адвоката часто відкладають через те, що воно було подане напередодні чи у вихідні, святкові чи неробочі дні. На думку присутніх, це суттєва прогалина в діяльності судової системи.

«Ми почули багато проблемних питань, які будуть донесені до суддівського корпусу Луцького міськрайонного суду. Ці питання вагомі, і вони повинні вирішуватися негайно. Що стосується суду, то ми виступаємо за дотримання всіх гарантій – і адвокатів, і звичайних громадян. Це навіть не обговорюється. Але, на жаль, наявні прогалини в нашому законодавстві, адже немає регуляції щодо розгляду справ у вихідні, святкові та неробочі дні. Судді, зі свого боку, запровадили чергування в такі дні, тому ми розглядаємо всі клопотання, оскільки, незалежно від того, коли подається скарга, наприклад, про незаконне затримання, суд має відреагувати миттєво», – зазначив голова Луцького міськрайонного суду Михайло Квятковський.

Насамкінець адвокат Вадим Матвіїв звернув увагу на те, що результатом круглого столу стала спільна заява адвокатів щодо діяльності задля «зміцнення верховенства закону, прав людини, основних свобод, а також принципів і норм міжнародного права, які є основою правової держави».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Зоряк Шкорян Показати IP 2 Березня 2018 15:26
Заворушилося кубло зміїне! Неприємно, коли на хвіст отак зненацька.
Манту до Зоряк Шкорян Показати IP 2 Березня 2018 15:42
Неприємно коли возвратку включають, коли безпрєдєльнічають, коли бабкі підкидають, ставлять себе над іншими. Якщо писати то про всі неприємно, слід зазначати для об‘єктивності.
Шошко рякрян до Зоряк Шкорян Показати IP 2 Березня 2018 16:06
Якщо ще адвокатів задавлять,то тоді Шкіряки розвернуться по повній програмі.Жаба їх давить що багато справ зліплені будь—як, бо кваліфіквції не хватає, в суді все розвалюється.Хоча і серед адвокатської братії також не все чисто.
лучанин до Шошко рякрян Показати IP 2 Березня 2018 16:14
Завдяки адвокатам в суспільстві думка про продажний суд, бо люди не спілкуються з суддями, а тільки з цими юристами
НЕ ПОНТУЙТЕ !!! Показати IP 2 Березня 2018 20:31
Покажіть мені хоч одного толкового адвоката!... Деколи буваю в судах, то таку ахінею доводиться слухати, що вуха в'януть! Законодавства не знають, мелють таку фігню і неправду, що захистом і не пахне. Так що не понтуйте, від цього ваші гонорари не збільшаться, ви і цих толком не відпрацьовуєте
Доповненя: до НЕ ПОНТУЙТЕ !!! Показати IP 2 Березня 2018 20:33
Єдине, що ви добре вмієте робити - так це носити хабарі суддям, прихопивши, звичайно, частину собі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus