USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські активісти самі виготовляють бронежилети

7 Липня 2014 08:17
Волинські активісти самостійно вирішили виготовляти бронежилети для солдатів, які воюють на Сході України.

Така ініціатива виникла через брак бронежилетів та неможливість їх масової закупки за кордоном. Про це повідомили у прес-службі Самооборони Майдану Волині.

Активісти придумали спосіб, з допомогою якого можна зробити не гірші бронежилети, які продають фірми-виробники.

Так, бронеплита закупляється у Фінляндії, уже в Україні ріжеться на підприємстві, яке має на це технічні можливості. Там же плита вгинається у відповідності до форми тіла.

Активісти кажуть, що плита дуже міцна. Вона пройшла випробування різними видами зброї.

Активіст Самооборони Волині Дмитро Сандалов розповів, яким чином заміняють кевларове покриття, яке захищає бійця від осколків, що відбиваються від бронепластини. У своїй майстерні він обмотує плиту десятьма шарами скловолокна. За його словами цього достатньо, аби куля, яка влучить у бронь не розлетілася по сторонах і не поранила бійця, натомість її рештки втрапляють у це покриття.

Заступник керівника штабу Самооборони Майдану Волині Богдан Климчук повідомив, що таких уже підготовлених пластин є близько 5-ти. Їх поміщають у спеціальні розвантажувальні жилети британського типу.

У першу чергу такі бронежилети будуть надаватися самооборонівцям, що служать у добровольчому батальйоні "АЙДАР", який нині перебуває на передовій. Ця амуніція буде надаватися хлопцям безкоштовно. Щоправда, коли відбувається ротація, той, хто йде на передову, отримує бронежилет від того, хто звідти повертається.

Самі ж бронежилети вдається зробити завдяки пожертвам волинян та допомозі меценатів й небайдужих бізнесменів.

Собівартість одиниці такого бронежилета - 3 тисячі гривень. Його також можуть купувати й інші бійці або їх родичі, громади, адже наразі існує дефіцит подібних засобів захисту тіла в Україні.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
сибиряк Показати IP 7 Липня 2014 09:02
коментар було видалено
nata Показати IP 7 Липня 2014 09:13
сибиряк,яка країна така й культура!)))))
ФигВам Показати IP 10 Липня 2014 16:40
А чугунные сковородки на живот и спину цеплять не пробовали? Эффект тот же и никакой Финляндии! Зато насколько дешевле и собственные предприятия хоть какой-то работой загружены бы были!)))))
свій до ФигВАм Показати IP 28 Серпня 2014 10:45
А ти не пробував вінка собі нацепити,було б дуже вже доречно ЧУРАКУ (ПЕРЕВЕДИ НА Чеську)!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus