USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські депутати звернулися до президента щодо боротьби з COVID-19

11 Грудня 2020 11:22
Замість того, щоб відповідним чином обладнати лікувальні заклади необхідним обладнанням, забезпечити якісними тестами та ліками, достойною оплатою медиків, виконавча влада в країні направила більшу частину коштів ковідного фонду зовсім на інші цілі. Через це українці, які захворіли на COVID-19, не можуть отримати своєчасну належну медичну допомогу, безкоштовне тестування та необхідний комплект ліків.

У зв’язку з цим депутати обласної ради прийняли Звернення до президента та прем’єр-міністра Про вжиття належних заходів боротьби з пандемією COVID-19 та її наслідками. За відповідне рішення вони проголосували під час засідання другої позачергової сесії облради 10 грудня.

У документі йдеться, що постанова парламенту щодо рекомендації утворення Національного штабу протидії COVID-19 не виконується належним чином.

Тому депутати вимагають від президента та уряду невідкладно виконати всі передбачені заходи, а саме:

– забезпечити ефективне функціонування єдиної всеукраїнської багатоканальної телефонної лінії – систему прямого зв’язку з державою для всіх громадян, які мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу. Основними завданнями цієї телефонної лінії визначити прийом та опрацювання звернень громадян, які мають симптоми або хворіють на коронавірусну хворобу (COVID-19), отримання інформації для організації невідкладного забору біологічних матеріалів мобільними бригадами на дому у громадян, координації проведення тестів на наявність коронавірусу SARS-Cov-2 у термін до 48 годин, забезпечення безкоштовними ліками для амбулаторного лікування хворих, медичних консультацій тощо;

– забезпечити ефективну безоплатну діагностику та тестування на коронавірусну хворобу (COVID-19);

– створити умови для ефективного лікування хворих на коронавірусну хворобу (COVID-19) в амбулаторних умовах через відновлення на рівні місцевого самоврядування системи невідкладної медичної допомоги – медичних бригад мінімального складу, забезпечених спеціалізованим медичним автотранспортом, засобами індивідуального захисту, медичними виробами та протоколами лікування;

– забезпечити необхідний соціальний захист медичних працівників, а також немедичних працівників, які є учасниками процесу надання допомоги хворим, організацію надання соціальної підтримки пацієнтів;

– стале функціонування системи екстреної медичної допомоги;

– кадрове забезпечення потреб системи охорони здоров’я в епідеміологах, гігієністах та фахівцях з лабораторної діагностики;

– відновлення системи протиепідемічного захисту та розбудови мережі інфекційних лікарень;

– створення вітчизняного виробництва діагностичних тест-систем, лікарських засобів та імунобіологічних препаратів для діагностики, лікування та профілактики коронавірусної інфекції COVID-19.

«Переконані, що лише спільними рішучими діями ми зможемо протистояти пандемії, та забезпечити надання необхідної медичної допомоги людям», – йдеться у зверненні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Отакої Показати IP 11 Грудня 2020 11:36
По чинній Конституції,яке відношення має облрада до президента.Ніякого.То для чого це все приймати.
Иван Показати IP 11 Грудня 2020 12:58
Обращение в никуда
Єрмак Показати IP 12 Грудня 2020 04:25
Гарант по-волиняцьки не патурає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus