USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські фермери завезли прикордонникам «бандерівську бульбу»

4 Квітня 2014 07:00
На 150 тисяч гривень надали допомогу військовим, які охороняють останній рубіж України з Кримом, фермери Волині.

Один із організаторів поїздки, заступник голови Асоціації фермерів і землевласників Волині Руслан Хомич, каже, що продукти збирали фермери з Камінь-Каширського, Ковельського, Турійського, Ківерцівського, Іваничівського, Луцького та Рожищенського районів, - інформує «Волинь-нова».

Зі слів фермера, долучилися й великотоварні господарства. Підприємці з Луцька передали ліки. Загалом — майже на 150 тисяч гривень. Збирати продукти та вантажити допомагала волинська Самооборона.

Й справді, у фурі – картопля, столові буряки, капуста, морква, цибуля, часник, а також консервація, варення, сало, сушені гриби та фрукти, крупи, борошно, цукор, чай, мед. Не забули організатори і про шкарпетки для тих, хто на передовій, ліхтарики, цигарки, ба, навіть соняшникове насіння. Окремо стоять сім ящиків з ліками. Всі продукти добротно запакували, а ящики з консервацією ще й підписали, щоб можна було зорієнтуватися.

«Доїжджаємо до Херсона. «Наша» прикордонна частина — над самим Дніпром–Славутичем. Фура повільно долає лінію воріт. Для волинських продуктів уже вивільнили гараж. Разом із прикордонниками беремося розвантажувати городину, консервацію та ліки. За трохи прапорщик вже сортує банки, розпоряджається, куди складати овочі. Дехто з прибулих невдоволено морщиться: «Це ж скільки картоплі розвантажувати!». Але всі стають до роботи», - розповідає фермер.

Як пояснює активіст, пост «Червоний чабан» (так називається найближчий населений пункт) розмістився у споруді, де колись був стаціонарний пост ДАІ. Поряд — вагончик для митників. Проте наразі митниця ще не працює. Віддалік - намет, де харчуються служиві.

«Прикордонники з обвітреними обличчями підходять до нас перевіряти документи. В одного лупиться ніс. Кажуть, що наразі все спокійно. Транспортний потік на Крим і на Херсонщину – однаковий. Хіба у вихідні більше кримчан їде в Одесу на ринок «7 кілометр». Усі вантажі прикордонники ретельно оглядають. Нині бізнесмени, буває, вивозять з Криму офісні меблі та техніку. Чимало виїжджає і сімей», - продовжує пан Хомич.



«На посту працюють три службові собаки. Два з них треновані шукати зброю, а третій – «наркотик», Так називають пса, що шукає наркотичні речовини. Сьогодні Мухтар знайшов пістолет, але у власника були всі необхідні документи, тож його не затримували. розповідає прикордонник, який відмовляється представитись.

Та найбільше увагу охоронців кордону привертають чоловіки, що їдуть з Криму. Якщо в авто їх більш як двоє, то це вже викликає підозру. Особливо, якщо вони різного віку, по-різному вдягнені, навіть музику слухають кожен свою. Такі зазвичай не можуть пояснити мету своєї поїздки. Тож бувало, що прикордонники завертали «гостей».

Руслан Хомич наголошує, що продукти привезли для всіх, хто їх потребує, чи то прикордонники, чи то вигнанці з Криму. І витягає зі сховку ще один подарунок, доволі незвичний — бандерівський червоно–чорний прапор, який хоче поміняти на знамено прикордонників. Однак полотнища для обміну не знаходять.

«У такому разі просто подаруємо його прикордонникам на блокпосту. Повісимо, нехай знають, що бандерівці дійшли до Криму», – сміючись, каже рожищенський фермер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ігор Показати IP 4 Квітня 2014 08:51
Допоки ми будемо називати картоплю "бульбою", на кожному кроці репетувати "слава нації - смерть ворогам" до тих пір нас будуть вважати селюками, бандерівцями, обмеженими і недалекими людьми!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus