USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські гірники вкотре вимагають видати їм зарплату

24 Лютого 2016 08:00
Більше сотні гірників шахти «Бужанська» зібралися перед адмінбудівлею Нововолинської міської ради перед початком чергової сесії. Гірники прийшли з найгострішою для них проблемою – тримісячною заборгованістю по заробітній платі.

Про це йдеться у повідомленні Нововолинської міськради.

Шахтарі знову оголосили акцію протесту й підготували звернення до Президента України, Прем’єр-міністра України, Голови Верховної Ради України, Міністра енергетики та вугільної промисловості України, голови Волинської обласної державної адміністрації, народного депутата округу з проханням невідкладно втрутитися у вирішення шахтарських проблем.

Після зустрічі з шахтарями, на сесії міської ради мер Нововолинська Віктор Сапожніков зачитав звернення гірників.

«Ситуація в трудових колективах гірників напружена, працівники ВП шахта «Бужанська» та ВП шахта №9 «Нововолинська» відмовилися спускатися в шахти. Це спричинено невиплатою заробітної плати за жовтень, листопад та грудень 2015 року. За станом на 22 лютого 2016 року заборгованість по ДП «Волиьвугілля» становить тридцять мільйонів триста п’ятдесят дев’ять тисяч гривень», - йшлося у повідомленні.

Звернення міські обранці підтримали одноголосно.

24 лютого ініціативна група у складі голів профспілок поїде до Києва, аби зустрітися із Міністром енергетики та вугільної промисловості Володимиром Демчишиним.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, працівники нововолинських вугільних копалень брали участь в акціях протесту з колегами з інших регіонів під стінами Верховної Ради та під Міністерством енергетики і вугільної промисловості для того, аби добитись виплати боргів по заробітній платі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анатоль_ Показати IP 24 Лютого 2016 11:12
що робити? я в шоці!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus