USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські громади, де села з різних районів, зможуть об’єднатися

15 Березня 2017 20:24
Громади, в які хочуть увійти села з різних районів, нарешті отримали право на життя.

14 березня парламент ухвалив законопроект №5220 щодо особливостей добровільного об’єднання територіальних громад, розташованих на територіях суміжних районів.

За цей проект рішення проголосували 232 народних депутати. Про це йдеться на Урядовому порталі.

Нагадаємо, відсутність підстав для призначення перших виборів в громадах, створених на межі районів або навколо міст обласного значення, ЦВК обґрунтовує необхідністю спочатку внесення Верховною Радою України змін до меж відповідних районів. Хоча за зверненням Мінрегіону парламентський комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування надав роз’яснення, де йдеться, що вибори в зазначених випадках можна призначати і без внесення змін до меж районів.

На Волині така громада вже є: ще з 2015 року Оваднівська ОТГ чекає на призначення виборів, адже всі процедури вже давно дотримані, минуло громадське обговорення, всі рішення про об’єднання прийняті. ЦВК не призначила досі виборів через те, що такий законопроект не був прийнятий.

До слова, Оваднівська громада – не єдина, яка хоче об’єднати села з різних районів. Так, до Городищенської ОТГ Луцького району мають увійти Михлинівська та Угриніська сільради Горохівського району.

Згаданий закон таки має поставити крапку в поневіряннях громад. Проте, для того аби він набрав законної сили, його має підписати ще президент. І вже тоді ЦВК не матиме аргументів проти призначення виборів у таких ОТГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Читач Показати IP 15 Березня 2017 21:26
Скільки районів утворилось, стало ще більше ніж було :)
axab Показати IP 23 Березня 2017 17:17
Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада втілює суттєві зміни у розвиток інфраструктури: http://pvisti.info/index.php/politics/2993-i-navedut-poriadok
axab Показати IP 28 Березня 2017 17:13
Новоушицька селищна об’єднана територіальна громада втілює суттєві зміни у розвиток інфраструктури: http://pvisti.info/index.php/politics/2993-i-navedut-poriadok

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus