USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Волинські хортингісти показали полякам силу козаків

21 Вересня 2017 14:32
Перший міжнародний конгрес, присвячений бойовій культурі народів Європи, відбувся 19-20 вересня на базі «Гарт» на озері Світязь. Під час заходу луцькі спортсмени із Волинської обласної федерації хортингу розповіли іноземцям про зародження та історію мистецтва самозахисту та продемонстрували свої вміння.

Перший Міжднародний конгрес істориків фізичної культури і спорту народів Європи був організований Східноєвропейським національним університетом імені Лесі Українки спільно з Академією імені Яна Длугоша в Чанстохові Hеспубліка Польща. Дійство відбулося за підтримки Міністерства освіти і науки України.

Учасники конгресу обмінювалися досвідом щодо питань фізичної культури, спорту та бойової культури народів. Крім того, спортсмени продемонстрували ударну техніку, техніку кидків та заломів, а також у розділі "Форма" представили показовий виступ, який вміщує у собі елементи ведення бою хортингістів.

ЧИТАТИ ЩЕ: ХОРТИНГ – БОЙОВА СПОРТИВНА РОДЗИНКА УКРАЇНИ

Зокрема, виступили перед іноземцями виступили представники Волинської обласної федерації хортингу на чолі з віце-президентом Української федерації хортингу, головою Суддівської колегії Сергієм Пʹятіковим.

«Ми приїхали невеличкою делегацією: Панасюк Ангеліна, Фесик Марія, Сидорук Софія, Захарчук Володимир, Романюк Максим, Горобець Костянтин, Яйленко Станіслав, Горобець Дмитро, Головій Ярослав, Блоха Олександр, Дудко Вадим, Калинюк Максим та Дудко Владислав. На конференції демонстрували технічний арсенал хортингу, де практично кожна техніка викликала жвавий інтерес у закордонних гостей. Опісля ми провели декілька показових реальних поєдинків. Також ми ознайомили учасників конгресу з історією виникнення та розвитку хортингу, як бойової культури України, та виду спорту, що стрімко розвивається не лише у нашій країні, а й далеко за її межами», - розповів про участь в конференції Сергій Пʹятіков.

Та додав, що українська бойова культура зацікавила європейських гостей, адже запитань від них було чимало.

Нагадаємо, що цього року волиняни дебютували на хортингу та вдало виступили на змаганнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus