USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волиняни дебютували на хортингу та вирізнилися серед усіх команд

1 Березня 2017 11:19
У Кіровоградській області 15 волинських спортсменів здобули 24 нагороди. Більше того, жителі Лесиного краю показовий виступ зробили із тематичним наповненням, де розкрили проблему насильства в сім’ї, що стало новацією на змаганнях.

Чемпіонат України, Кубок України та Відкритий Чемпіонат Кіровоградської області відбувся вихідними в місті Кропивницький.

«Це були перші масові змагання й такий потужний старт для команди спортсменів Волинської обласної федерації хортингу. Часу для адаптації не було і тому довелось пристосовуватись, протидіяти, а в багатьох випадках і нав’язувати свою лінію поєдинку далеко не початківцям, а уже представникам сформованого в Україні виду спорту – хортингу. Лучани продемонстрували високий рівень технічної, психологічної та тактичної підготовки, що й стало запорукою успіху, а для багатьох команд та представників областей – «старожилів» хортингу, великою несподіванкою стало захоплення силою волі та прагненням до перемоги волинських спортсменів», - розповідає віце-президент хортингу з регіонального розвитку, президент Волинської обласної федерації хортингу Сергій Пʼятіков.

ЧИТАТИ ЩЕ: МАЙБУТНЄ ЗА СИЛЬНИМИ ТА СВІДОМИМИ - ХОРТИНГ НА ВОЛИНІ

Змагалися за першість більше 350 спортсменів з 15 областей України.

Волинянин Володимир Захарчук успішно дебютував на Чемпіонаті України з хортингу, зайнявши 2 місце в розділі «Сутичка».

«Для мене це перші змагання із Хортингу. До того я виступав по футболу, карате. Цього разу в мене було 4 поєдинки, перші три я переміг, в останньому уступив супернику. Нас радо вітали на змаганнях спортсмени з різних областей, адже Волинська область вперше була представлена на Хортингу. Також я знайшов нових друзів, зокрема потоваришував зі спортсменом, який мене переміг, тепер спілкуватимемося через соцмережі», - ділиться враженнями від поїздки Володимир.

Спортсмени з Волині були віком від 10 до 28 років.

«Для багатьох областей – це був турнір, де вони мали можливість побачити нового, нехай ще з відсутністю змагального досвіду, але наполегливого, в міру технічного і безкомпромісного суперника в обличчі Волинської обласної федерації хортингу. Цікавою деталлю є той факт, що по завершенню поєдинку, незалежно від його результату майже кожен суперник дякував Лучанам за поєдинок, бажав успіху в подальшій боротьбі за нагороди. Багато хто з інших областей підтримували спортсменів із Волині, які з перших хвилин перебування в залі, як команда, викликали до себе симпатію випромінюючи: командний дух, впевненість, дружелюбність та велику волю до перемоги», - говорить тренер Сергій Пʼятіков.

Та додає, що єдиним був прикрий момент, коли на змагання поїхали без прапору області, мовляв, за допомогою звернулися у відділ з питань фізичної культури та спорту ОДА та Луцьку міську раду, але безрезультатно.

На спортивних подіях три нагороди (золото та два срібла) здобула Валентина Тесленко, для якої це вже другі змагання.

«Враження досі переповнюють позитивом. Хвилювання було неймовірним, бо цього разу ми їхали великою командою – 15 осіб. Ми так підтримували своїх, кричали, що нас чув весь Кіровоград, навіть дехто голоси позривав. Ми особливо відзначилися на цих змаганнях, про що й говорили судді. Готуючи показовий виступ, ми вклали у нього зміст, а не лише демонстрацію технічних навиків, адже Хортинг – це філософія. Відповідно, ми розкрили тему насильства в сім’ї, показавши, що сила нічого не вирішує, втім, жінка може захистити себе», - розповіла волинська чемпіонка.

Загальні результати змагань
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus