USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Волинські кінологи відвідали дитячий табір на Рівненщині

18 Серпня 2023 07:15
Волинських нацгвардійців вкотре запросили до християнського табору Волинської Єпархії ПЦУ, який проводять на Рівненщині. Тут кінологи продемонстрували роботу спеціально навчених собак, а саме німецької вівчарки Лорда та англійського кокер-спанієля Леді.

Інструктори провели тактичні заняття із застосуванням спеціальних засобів та автомата Калашникова. Хоч зброя була навчальна, до справи підійшли з особливою відповідальністю. Діти мали змогу отримати відповіді на усі питання, що стосувались служби в армії, інформують у Військовій частині 1141.

«Час такий непростий, і ми маємо вміти користуватися всіма наявними засобами оборони та наступу, відповідно навчати молодь, щоби звільнити нашу землю від супостата», – говорить інструктор Віталій Омельчук.
Читати ще: Як навчиш – те й отримаєш: волинські нацгвардійці показали, як тренують вівчарок

Організатор таборування «Діти Волині» протоієрей Роман Нестер розповідає: «В таборі оздоровлюється близько сотні дітей, контингент різний: це діти учасників АТО та військових, які зараз беруть участь в бойових діях, діти із православних і протестантських родин. Це все наші діти, вони наче янголята, наш обов’язок дбати про них, оберігати та навчати».
Допомагає отцю Роману в цій благій роботі його старша донька Анастасія. Дівчинка каже, що намагається всіляко допомогти татові та налагодити дружбу із кожним відвідувачем табору. Зізнається, що з особливим хвилюванням завжди чекає на зустріч із військовими, адже вони демонструють те, що неможливо побачити у школі.
Читати ще: Військовий з Волині розповів, як його і побратимів врятувала собака

«Мене завжди вражає навченість собак, – ділиться враженнями одна з учасниць табору Анжеліка. – Зброя, зазвичай, цікавить більше хлопців, а от песики підкорюють абсолютно усі серця. Я ще зовсім мала, лише дванадцять, але хочу сказати, що нам більш потрібно цінувати те що в нас тут так тихо і затишно. Наші хлопці зараз на війні захищають наш спокій, потрібно молитися за їх здоров`я та витримку, малювати малюнки, всіляко підтримувати, коли в них настрій піднімається то і нам на душі спокійно від того, що невдовзі вони здобудуть Перемогу і настане Мир».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus