USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники активно готуються до пожежонебезпечного періоду

22 Травня 2022 23:01
Лісівники Волині протягом року готуються до пожежонебезпечного періоду і пропрацьовують найгірші сценарії. Наголошують: лісові пожежі виникають переважно через людську необережність.

Пожежник ДП «Ковельське лісове господарство» Вячеслав Джеренджа наголошує, що лісівники щороку проводять колосальну роботу, щоб запобігти лісовим пожежам. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«При лісовій пожежі вигоряє все: дерева, ягоди, гнізда, гинуть тварини та птахи… Після пожежі там нічого не росте. Аби природа відновилася, потрібно багато років… Головною причиною пожеж є людський фактор. Людям потрібно думати про наслідки. Пожежі – це великі втрати для держави та величезний ризик для пожежників», – наголошує Вячеслав Джеренджа.

Відповідну роботу проводять в усіх держлісгоспах області. Лісівники облаштовують захисні мінералізовані смуги (цьогоріч лише нових облаштували майже 3500 кілометрів), комплектують лісопожежні станції (на Волині таких загалом 23).

Усі ліси області перебувають під відеонаглядом. У держлісгоспах Волині встановлено 56 спостережних веж, на яких працюють 48 відеостанцій.
Наприклад, на території Ковельського лісгоспу за останні роки оновлено лісопожежні станції, закуплено новий інвентар, постійно патрулюють рейдові групи. Сучасним відеоспостереженням охоплено всю територію, аби можна було локалізувати пожежу на стадії загоряння.

«На території Ковельського лісгоспу функціонують шість спостережних камер на пожежних вежах. Вони через інтернет виведені на центральний пункт, де сидить пожежний черговий. Він спостерігає за ситуацією, яка відбувається на території Ковельського лісгоспу і частково на території суміжних лісгоспів», – розповідає керівник відділу охорони та захисту лісу ДП «Ковельське ЛГ» Андрій Авдіюк.

Для попередження пожеж на всіх лісопідприємствах області проводять низку профілактичних заходів.

ДП «Камінь-Каширське лісове господарство» є одним із найбільших у регіоні. Його працівники щодня створюють нові пожежні водойми, облаштовують нові та доглядають наявні мінералізовані смуги.

Керівник охорони та захисту лісу ДП «Камінь-Каширське ЛГ» Юрій Махмет зазначає: «Площа лісового масиву становить 80 тисяч гектарів. Тут переважають соснові насадження. Маємо багато роботи. Щороку ми влаштовуємо нові мінералізовані смуги протяжністю 1000 кілометрів і проводимо догляд за наявними протяжністю 1500 кілометрів».

За словами Камінь-Каширського міського голови Віктора Пася, завдяки проведеним лісівниками профілактичним роботам торік вдалося уникнути лісових пожеж у регіоні.

«Лісники проводять протипожежні заходи, прибирають, не жаліють свою техніку. Ми за потреби звертаємося до них, аби вони допомогли населеним пунктам», – говорить він.

Лісівники наголошують, що на період дії воєнного стану громадянам (окрім військових, правоохоронців, лісівників та представників органів місцевої влади) заборонено відвідувати ліси. Відпочивати дозволено лише на спеціально відведених для цього рекреаційних пунктах при дорозі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus