USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники прибрали стихійне сміттєзвалище

26 Липня 2017 07:40
На території Маневицького лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» учора лісівники прибрали стихійне сміттєзвалище. Вже втретє за цей рік на тому ж місці. Також втретє за останній місяць відновили інформаційний аншлаг, який нагадує громадянам просте і зрозуміле, що ліс має бути чистим, повідомили у прес-службі Волинського ОУЛМГ.

"На сміття у лісі можна натрапити всюди. Роблю обхід і часто повертаюся з «повними руками» – набитими вщент сміттєвими мішками. То там пакет лежить, то там ціла гора того, що комусь зайве. Не кажу вже про пластикові пляшки, скло, обгортки від їжі…", - розповідає лісничий Маневицького лісництва Олександр Швець.

Саме це місце – по трасі на Маневичі в бік хутора Лоше. Там лісівники нещодавно збудували нову дорогу. Як зазначають у прес-службі управління, цю територію прибирають протягом трьох років. Проводять акції, щоб люди бачили і цінували працю. Залучають до прибирань школярів.

Зокрема цього року, коли була загальнообласна акція «Чистий ліс», завезли туди 100 тонн піску, все вирівняли. Було чистенько. Встановили інформаційний знак. Щоправда, порядок панував недовго, адже аншлаг щотижня хтось нищить.

Лісівники вже тричі його відновлювали. А це ж не тільки людська праця, а й зайві витрати. Бо і аншлаг дорого коштує, і витрати на техніку, яку доводиться залучати для прибирання, теж чималі. Людські руки уже з такими масштабами не справляються. За короткий час люди засмітили понад 10 соток території.

"Сміття знову прибрано., використані підгузки, поліетиленові пакети, папірці, які рознесло вітром довкола, зібрано і захоронено. Інформаційний аншлаг відновлено. Лісівники бажають усім приємного відпочинку на природі", - йдеться у повідомленні прес-служби ВОУЛМГ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мда... Показати IP 26 Липня 2017 10:37
це називається прибрали? в лісі позбирали і в лісі закопали...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus