USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На волинські ліси чекає новий поділ

28 Січня 2014 14:20
Донедавна ліси області ділилися на 2 категорії: експлуатаційні та ті, які виконують охоронні функції. Часто це давало можливість незаконно влаштовувати мисливські угіддя в зонах, які відносяться до захисних ділянок, адже їх чітких меж не було.

Про це стало відомо під час засідання постійної депутатської комісії з питань екології, раціонального використання природних ресурсів обласної ради сьогодні, 28 січня.

Депутати розглянули питання, яке стосується приведення існуючого поділу лісів у відповідність до Порядку поділу лісів на категорії та виділення особливо захисних лісових ділянок по державних підприємствах обласного управління лісового та мисливського господарства.

Як розповів перший заступник начальника управління Сергій Шеремета, в області 18 постійних лісокористувачів. Згідно з новим поділом, 70% лісових площ Волині належать до категорії експлуатаційних лісів, 17% мають природоохоронне значення, 6% - рекреаційно-оздоровче призначення, 7% - захисні лісосмуги біля доріг, озер річок.
З його слів, у цьому поділі врахували всі об’єкти, а на заповідні об’єкти державного і місцевого значення видані охороні зобов’язання.

До слова, як зазначив член комісії депутат облради Сергій Слабенко, досі відсутність чітких меж дуже заважала роботі природоохоронної прокуратури. Адже часто мисливським угіддям незаконно надавали в користування території парків, рекреаційних зон.

Депутати підтримали проект рішення, питання розглядатиметься під час чергової сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
питання Показати IP 28 Січня 2014 14:38
А Кавасу кругом Ковеля вділять щось, щоб джипом ганяв і кабанців відстрілював?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus