USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські міліціонери у Красноармійську: не все так, як розповідала преса

17 Червня 2015 16:49
Міліціонери зі зведеного загону «Волинь» з 26 травня несуть службу на території, що обслуговується Красноармійським міськвідділом. Які завдання вони виконують, дізнавалися журналісти «Вчасно UA». Інформація опублікована на сайті волинської міліції.

З Волині в Красноармійськ прибуло 24 міліціонери. Кожен з них добровільно взяв участь у відрядженні на схід України. Знали, що їдуть в одне із прифронтових міст Донецької області.



Спочатку їх повинні були відряджати в Добропілля, але потім було вирішено відправити зведений загін на допомогу працівникам Красноармійського міськвідділу.



«Коли їхали сюди, то проїжджали Краматорськ і Слов'янськ, де бачили сліди обстрілів, зруйновані будинки, - згадує Валерій Вавилов. - Ось це, звичайно, вразило нас сильно. Ми зрозуміли, куди їдемо».



Після прибуття в Красноармійськ міліціонери побачили, що все не так погано, як здавалося відразу. Прийом від колег з шахтарського містечка виявився теплим - зустріли, поселили, всім необхідним забезпечили, допомогли налагодити побут.



«Мене радує, що до нас приїхали не просто добровольці, яких набрали з вулиці, а кадрові міліціонери, - розповідає начальник Красноармійського міськвідділу Віталій Боднарук. - Проблем у них з дисципліною немає. До виконання завдань приступили відразу. Зараз вони охороняють життєво важливі об'єкти в місті і споруджувані фортифікаційні споруди третьої лінії оборони».



У Красноармійську та районі волинських міліціонерів здивувало багато чого. Перше - це люди. Деякі з прибулих сюди на службу про ситуацію в містах Донецької області знали тільки з тривожних сюжетів новин. Коли опинилися в тихому мирному місті і поспілкувалися з місцевими людьми, зрозуміли, що все не так погано, як розповідала преса.



«Думали, приїдемо сюди, ставлення людей до нас буде негативним, але побоювання не виправдалися, - говорить командир взводу №2 зведеного загону « Волинь » Михайло Степанець. - Спілкуємося з людьми вільно навіть на вулиці. Ми зрозуміли, що тут багато тих, хто підтримує Україну».



У Красноармійську стало ясно, що тут не вистачає своїх сил для охорони правопорядку. Волинських міліціонерів частково залучили до патрулювання міських вулиць. Також вони охороняють електричну підстанцію ДТЕК. Деякі тимчасово несуть службу в Добропіллі. Постійно під охороною зведеного загону «Волинь» знаходяться споруджувані фортифікаційні споруди. На думку міліціонерів, Красноармійський район непогано укріплений.



«Цікаво працювати з колегами з Красноармійська, - ділиться враженнями з журналістом «Вчасно UA» Валерій Вавилов, - це своєрідний обмін досвідом. Наприклад, ми помітили, що у вас в місті більше посилений контроль за правопорушеннями, ніж у нас. Можливо, це тому, що недалеко знаходяться Донецьк і лінія фронту».



Нещодавно підтримати своїх земляків, які служать в Красноармійську, приїжджав батюшка з Волині - священик Олександр Лановий. Він привозив з собою старовинну ікону 16 століття.

До слова, рідний брат отця, Роман Лановий, який добровольцем пішов на фронт, під час важких боїв був захоплений бойовиками і майже місяць перебував у полоні.

Батюшка провів службу, освятив приміщення, де живуть правоохоронці, сказав напутні слова. Після цього він вирушив до Мар'їнки та іншіх міст на лінії фронту. Зустріч з духовним наставником з Волині вразила чоловіків, тепер вони розповідають про неї з великим піднесенням.



А ще міліціонери згадують природу свого краю, відзначаючи, що в Червоноармійському районі зростає мало беріз, на відміну від Волині, де всі люблять березовий сік.



«Але у вас теж хороша природа - цікава горбиста місцевість, терикони, - розповідає міліціонер з позивним Дід. - Клімат жаркий дуже. У нас літо прохолодніше».

На питання – чи нудьгують по дому, Дід відповідає: «Звичайно. Адже у нас там дружини, сім'ї. Деякі з нас не сказали своїм родичам, куди їдуть, щоб не переживали».

Скільки правоохоронці зведеного загону «Волинь» будуть знаходитися в Красноармійському районі, невідомо. Передбачена ротація, за якою їх замінять співробітники з того ж підрозділу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus