USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинські митники брали хабарі за те, що виконували свою роботу

5 Травня 2017 12:19
Особам, які відмовлялися платити «мзду», митники вигадували низку надуманих перешкод у оформленні митних документів. Натомість вимагали гроші за те, що вони просто виконували покладені на них обов’язки.

У провадженні слідчого відділу прокуратури області перебуває 12 кримінальних проваджень, досудове розслідування у яких здійснюється за фактами вчинення службовими особами Волинської митниці ДФС злочинів у сфері службової діяльності.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора Волинської області Сергія Єфремова 5 травня.

З його слів, сума недоотриманих митних платежів, внаслідок дій митників, становить понад 5 млн грн. Правоохоронці викрили схему, за якою митники отримували кошти «на рівному місці».

Зокрема, досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи митних органів області вимагають та отримують від фізичних осіб суб’єктів господарювання неправомірну вигоду за безперешкодне митне оформлення ввезених транспортних засобів, інших речей, заниження вартості та неправильна класифікація товару згідно УКТЗЕД, безперешкодне вивезення товару.

Митники створюють умови, за яких особа, яка перетинає кордон, чи яка звертається до уповноважених осіб, змушена надати хабар за те, що митники просто виконують свою роботу. Якщо ж особи відмовлялися надати хабар, вигадувалися низка причин, за яких товар не оформлявся.

Як приклад, до суду скерували обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо державного інспектора митного поста «Доманове» Волинської митниці ДФС за ч. 1 ст. 368 КК України, який одержав неправомірну вигоду в сумі 50 доларів США за безперешкодне переміщення на митну територію України транспортного засобу. У справі ухвалили обвинувальний вирок (штраф в розмірі 21250 гривень із позбавленням права займати посади в правоохоронних органах строком на 3 роки).

Також встановлені випадки, коли службовими особами Волинської митниці ДФС неналежно виконують покладені на них обов’язки. Приміром, скеровано до суду обвинувальний акт за підозрою головного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста «Рівне-Центральний» Рівненської митниці Міндоходів. Митник, знаючи та маючи у розпорядженні документи, що свідчили про те, що транспортні засоби марки «INFINITY» та «HONDA» модель «CR-V», були у використанні, в червні 2013 року оформив ці автівки як нові. У результаті таких дій до державного бюджету не надійшли митні та інші обов’язкові платежі в сумі 186 тис. грн. На майно підозрюваного на суму 792 тис. грн накладено арешт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олег Показати IP 5 Травня 2017 12:46
вже такі історіі всі чули , обшуки в директорів лісгоспів , гучні заяви непотрібу прокурорського , відкати прокурорам , суддям. результат-пшик , як ліс вирізали так і вирізають , гучні заяви непотрібу прокурорського стосовно відкатів при проплатах за державні кошти в держ установах -знову пшик, і так по всій краіні, он янукевича скоро святим зроблять ті борці з корупцією, читати гидко знаючи на перед чим це закінчиться.
де корито там свині Показати IP 8 Травня 2017 21:12
Скільки раз вже брали в кайданки з повними кишеняим хабарів і що змінилося ???Не проходить і пів року, як хабарник знову працює і в путіна не дує .Взяти того ж самого Ковальського!!!-старшого зміни в Устилузі злодія і колядувальника , пару раз лапали в кайданках виводили, а на днях благополучно знову повернувся грабувати в Устилузі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus