USD 39.70 39.90
  • USD 39.70 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські митники за понад півтора року оформили 55 тисяч декларацій на ввезення гуманітарки. З 1 грудня правила змінюються

28 Листопада 2023 12:15
Від березня 2022 року й донині, згідно з вимогами Постанови КМУ №174 «Деякі питання пропуску гуманітарної допомоги через митний кордон України в умовах воєнного стану», волинські митники оформили майже 55 тисяч декларацій про визнання вантажів гуманітарною допомогою. За ними в Україну було ввезено майже 425 тисяч тонн благодійних пожертв від донорів з усього світу.

Серед них – понад 26 тисяч транспортних засобів, отримувачами яких стали військові чи правоохоронні формування, що беруть участь у відсічі російської збройної агресії, інформує Волинська митниця.

Утім згадана постанова з опівночі 1 грудня 2023 року втратить чинність. На зміну їй прийде новий механізм пропуску та обліку гуманітарної допомоги, передбачений у Постанові КМУ від 5 вересня 2023 року №953 (зі змінами, внесеними Постановою КМУ від 20 листопада 2023 року №1216 «Про внесення до деяких постанов Кабінету Міністрів України змін щодо реєстрації та обліку гуманітарної допомоги та її отримувачів у період воєнного стану»).

Читати ще: Волинська митниця у жовтні поповнила держбюджет на рекордні понад 3 млрд грн

«Передусім звертаємо увагу волонтерів, що форма декларації про перелік товарів, які визнають гуманітарною допомогою, зміниться», – наголошують митники.
Нова форма доступна у законодавчій базі за посиланням.

При цьому до 31 березня 2024 року встановлено перехідний період, протягом якого декларацію можна подавати без зазначення унікального коду гуманітарної допомоги, який надає автоматизована система реєстрації гуманітарної допомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Олена Показати IP 28 Листопада 2023 13:07
А чому не пишете, що проблема не в новій формі дай навіть не в попередній реєстрації (хоча якщо німецькі студенти проводять наприклад збір то ви як отримувач повині бути провидцем щоб вгадати, що буде в тому вантажі) проблема в обмеженому часі передання гуманітарної допомоги після заваршення якого вона буде вважатись не гуманітарною..... чи зможуть військові в нинішніх умовах за 15 днів надати акт прийому-переачі з печаткою щоб волонтера держава не вважала злодієм?
545 Показати IP 28 Листопада 2023 13:39
Для одних гуманітарки спосіб виживання, а для інших наживання. Іноземці які допомагають українцям гуманітарними вантажами напевно й не уявляють, що більшість не доходить до простих людей, а осідає на складах, а потім зʼявляється в магазинах . Новий бізнес започаткували окремі « патріоти»

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus