USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Між пунктами пропуску Дорогуськ-Ягодин закарпатець причепив на авто фальшиві номери

22 Серпня 2018 15:32
Волинські митники на посту "Ягодин" виявили підробку номерних знаків.

Мешканець Закарпаття виготовив реєстраційний номер до автомобіля, подібний до реєстраційних знаків постійної реєстрації Німеччини, і намагався за ним ввезти в Україну автомобіль OPEL VECTRA. Волинські митники виявили підробку, а ще – дійсний тимчасовий транзитний номер Республіки Польща на посту Ягодин, повідомляє прес-служба Волинської митниці ДФС.

Як пояснив чоловік, він придбав у власність авто у Німеччині і зняв його з реєстрації, після чого отримав транзитний номерний знак Республіки Польща.

Після проходження митного контролю у Дорогуську,закарпатець замінив номери на підроблені, але ідентичні за цифровим значенням постійної реєстрації ФРН.

Відповідно до статті 381 Митного Кодексу України громадянам дозволяється з метою транзиту ввозити транспортні засоби особистого користування за умови їх письмового декларування і внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави. Застава обчислюється в розмірі митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів з метою вільного обігу. Зазначені вимоги не поширюються на транспортні засоби, постійно зареєстровані у відповідних органах іноземної держави. Добре знаючи ці норми, але не маючи наміру сплачувати заставу, громадянин вдався до протизаконних маніпуляцій.

Автомобіль вартістю 149 тис грн вилучили на склад митниці до рішення суду про притягнення порушника до відповідальності за ст. 472 Митного кодексу України. Санкція статті - штраф у розмірі 100 відсотків вартості транспортного засобу та його конфіскація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
До ВН Показати IP 22 Серпня 2018 16:34
Не надякуюся, якщо у розвиток теми напишите чим то всьо закінчилося !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus