USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські педагоги винайшли автоматичний пристрій для укриттів

13 Листопада 2023 07:16
Двоє педагогів з Волині винайшли пристрій, який автоматично відчиняє двері укриття, коли лунає тривога, та зачиняє їх опісля.

Директор Бережанського ліцею на Любомльщині Валерій Васильчук як відповідальний керівник знає, що безпека школярів і викладачів лежить на його плечах. Він як колишній студент фізичного факультету разом із колегою з Гірки Полонки Олександром Романчуком вирішили сконструювати пристрій, який автоматично відчинятиме укриття, як тільки регіон стане «червоним», ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Валерій мені телефонує. І ми придумали, що теоретично можна щось таке реалізувати, бо ресурси та знання для цього є», – каже Олександр Романчук.

«Ми розробили такий замок. Розглядали кілька варіантів. Обов’язкова вимога була, щоб двері не заблокувалися в жодному випадку. Всі моменти прорахували. Було розроблено тестовий варіант у моєму навчальному закладі в укритті», – пригадує Валерій Васильчук.

Першу версію зробили спрощеною. Далі тестували та вдосконалювали. Розробили мобільний додаток. Щоб презентувати свій винахід громадськості, сконструювали мініверсію.

На випадок відсутності електроенергії чоловіки передбачили резервний блок живлення.

Автоматичний замок уже встановили в укритті Бережанського ліцею.

«Якщо буде тривога, то спрацює сирена в школі», – демонструє прилад Валерій Васильчук.
«Сирена спрацьовуватиме автоматично під час оголошення тривоги. Так само автоматично відчинятимуться двері», – додає Олександр Романчук.

На думку педагогів, пристрій є актуальним у реаліях сьогодення. Також таким чином вони показали приклад своїм учням, аби ті бачили, що власноруч можна робити корисні винаходи.

Нині приладом волинських учителів оснастили понад 10 укриттів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus