USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські підприємства торік витратили на інновації 65 мільйонів

18 Квітня 2016 10:01
65,3 мільйона гривень власних коштів витратили торік підприємства Волині на інновації, – повідомляє ГУ статистики у Волинській області.

Йдеться про 12 організацій, які придбали машин, обладнання та програмного забезпечення на 53,2 ільйона гривень (81,5% загального обсягу інноваційних витрат), витратили на внутрішні науково–дослідні розробки – 12,1 мільйона гривень (18,5%).

Серед підприємств, які впроваджували інновації: спільне українсько–польське підприємство у формі ТзОВ «Модерн-Експо», ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс», ПрАТ «Теріхем–Луцьк», ПП «Фабрика солодощів «Ласка», ТзОВ «Ю.Кенвес».

Водночас, у відомстві підкреслили, що єдиним джерелом фінансування інноваційної діяльності залишаються власні кошти підприємств.

З метою здійснення нововведень два підприємства переробної промисловості придбали 17 нових технологій, шість товаровиробників впровадили 13 технологічних процесів, з них 5 маловідходних та ресурсозберігаючих.

Кожне третє інноваційно-активне підприємство впроваджувало нові види продукції, кількість яких становила 8 найменувань. Це підприємства з текстильного виробництва, виробництва хімічних речовин і хімічної продукції, машинобудування та виробництва меблів.

Реалізовували інноваційну продукцію 7 підприємств, або 58,3% інноваційно активних, на суму 383,6 ммільйона гривень. З них два підприємства здійснювали реалізацію продукції за межі України, обсяг якої склав 168,1 мільйона гривень або 43,8% від загального обсягу реалізованої інноваційної продукції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus