USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські прокурори завадили спробі трьох росіян вивести за кордон корпоративні права українського підприємства

16 Січня 2024 09:48
Волинські прокурори, відстоявши свою позицію у судах всіх інстанцій, перешкодили спробі громадян держави-агресора позбутися часток у статутному капіталі українського підприємства.

Про це інформує Волинська обласна прокуратура.

У березні 2022 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову №187 «Про забезпечення захисту національних інтересів за майбутніми позовами держави Україна у зв’язку з військовою агресією російської федерації», згідно з якою накладено мораторій на відчуження майна особами, пов’язаними з державою-агресором, крім безоплатного відчуження на користь держави Україна.

Прокурори ж з’ясували, що троє громадян рф, яким належало по 5% частки статутного капіталу зареєстрованого в Україні підприємства, капіталізація якого нині складає понад 180 мільйонів гривень, під час дії мораторію – у серпні 2022 року – відчужили їх на користь іноземної юридичної особи.

У подальшому Господарський суд Волинської області своїм рішенням зобов`язав державного реєстратора провести державну реєстрацію таких змін до відомостей про власників підприємства.

Втрутившись у ситуацію, прокурори оскаржили це рішення і суд апеляційної інстанції його скасував.

Верховний суд пристав на позицію прокуратури та відхилив касаційну скаргу підприємства, залишивши в силі рішення суду апеляційної інстанції.

Нині всі реєстраційні дії реєстратора скасовано. Відтак реалізувати оборудку і змінити власника майна, яке згодом може забезпечувати відшкодування Україні збитків від війни, не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus