USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські письменники просять кошти на презентацію творчості

11 Травня 2017 17:08
Обласна організація Національної спілки письменників наразі не має коштів на представлення творчості волинських письменників за межами Луцька.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді, спорту та туризму 11 травня.

Питання підтримки статутної діяльності обласної організації Національної спілки письменників України порушила перед депутатами голова організації Ольга Ляснюк. З її слів, від певного часу організація не отримує фінансування з Києва і полишена на місцеві ради. Вона наголосила, що письменникам потрібно не лише видавати книжки, а й представляти їх.

До прикладу, якщо письменника запрошують у Любомль чи Володимир-Волинський, виникає питання, за які кошти він має туди їхати. Ольга Ляснюк розповіла, що були часи, коли облрада виділяла гроші на виставкову діяльність та програму «урок веде письменник». Нині через кризу таких коштів немає, і програма книговидання передбачає публікацію кількох книжок та альманаху «Світязь», а також поїздки на Львівський форум видавців – на цьому діяльність організації обмежується. Вона наголосила, що письменників повинні знати за межами Луцька, адже вони є публічними людьми. Є області, де виділяють кошті на презентацію творчості місцевих письменників в інших областях.
Члени комісії рекомендували підтримати звернення та вирішити питання позитивно у правовому полі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
127 Показати IP 11 Травня 2017 17:24
Зарабатывать надо, графоманы. Не дал бог таланта, не переводите бумагу, займитесь чем либо другим, устраивайтесь в муниципальную полицию, или в КП "Ласка".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus