USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Волинські репетитори мусять декларувати свої доходи

8 Квітня 2015 11:30
Волинським вчителям-репетиторам, нагадали, що треба декларувати доходи і сплачувати податки.

Якщо викладач-репетитор у минулому році не був зареєстрований суб’єктом підприємницької діяльності та надавав репетиторські послуги фізичним особам, він зобов’язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу, - звертають увагу фахівці ГУ ДФС у Волинській області.

До послуг репетиторства належать підготовка дітей до школи, вступу до навчальних закладів, незалежного тестування, навчання з будь-яких предметів, написання рефератів, виконання контрольних, курсових, а також дипломних робіт тощо.

Отже, громадянин, котрий надав послуги репетиторства, повинен подати до ОДПІ за місцем реєстрації річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за наслідками звітного податкового року до 1 травня 2015 року.

Фахівці органів ДФС Волині пропонують громадянам звітуватися про доходи в електронному форматі, що є більш зручним способом для громадян, які проживають не за місцем реєстрації (прописки).

Після подання такої декларації чи то в паперовому, чи то в електронному форматі, репетитор самостійно вирахувати

і сплатити до бюджету податок з таких доходів за ставкою 15%, та/або 17% залежно від розміру бази оподаткування в календарному місяці

до 1 серпня 2015 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
мама Показати IP 8 Квітня 2015 12:16
Хе-хе-хе! А хто їх відслідковує?!:) Наївні!:))) Я домовився, до моєї дитини прийшов репетитор і хто буде знати?:) Що ще в нас для "життя по новому" придумають?:)))
тато Показати IP 8 Квітня 2015 14:06
Ну дійсно сміх.цікаво скільки їх буде"оподаткованих".обовязково оприлюдніть.щоб було порівняти з фактичним станом.посмішіть народ
44 до тато Показати IP 9 Квітня 2015 09:23
не забудьте заодно задекларувати подарунки на 8 березня, Пасху, день вчителя та Новий рік, ну і бажано так як вимагає того закон з кожного класу , а то і окремого учня ви отримали))))
Вчителька Показати IP 8 Квітня 2015 17:28
Перепрошую, а чиновники декларують мільйонні відкати та хабарі? Як тільки почнуть, от тоді хай і зазіхають на копійки вчителів.
тато Показати IP 8 Квітня 2015 23:38
Не плачтесь.копійки якраз в дрібних чиновників-до 2 тис.грн.в місяць.
розум Показати IP 9 Квітня 2015 00:29
Оце -то дали. Не смішіть мої капці. Податок на репетиторство, а податок на повітря, коли запровадять. А дихають всі. Ото сума буде. Всі кредити здолаємо.
Андрій Показати IP 24 Листопада 2018 18:46
Нііщо не працює .а гроші звідкись качати треба.А ви того вчителя вчили , щоб він вам ще й доходи приносив?Всі ноги повитирали об вчителя.Вчитель у рік виплачує 24 тис.подоходних.Він своє робоче місце вже давно викупив.А от житло собі не зміг придбати,а працював все життя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus