USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Волинські рятувальники готові до ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації», – Володимир Грушовінчук

27 Липня 2022 06:30
Управління ДСНС області цього року покращило матеріально-технічне забезпечення. А волинські рятувальники вчасно і якісно спрацювали під час ліквідації ракетних обстрілів в області.

Про це у інтерв’ю ТРК «Аверс» розповів начальник ГУ ДСНС у Волинській області Володимир Грушовінчук.

З його слів, наразі місцеві рятувальники усім забезпечені, крім того, вони отримували допомогу і від західних партнерів.

«У нас забезпечення фінансуванням іде, була надана посильна допомога від країн-донорів. Технічне оснащення ми покращили за цей період часу, і матеріально-технічне забезпечення теж хочемо покращити, щоб люди могли якісно виконувати свої функціональні обов’язки», – повідомив він.

До слова, волинських піротехніків залучають нині до розмінування звільнених територій.

Читати ще: За 2 місяці – 1 600 вибухонебезпечних предметів: як волинські сапери розміновують Чернігівщину

Керівник ГУ ДСНС області нагадав, що працівники ДСНС вже мали досвід із ліквідації наслідків ракетних обстрілів. Волинські рятувальники виїжджали на пожежу нафтобази у Луцьку, яка зайнялася внаслідок влучання ворожої ракети, та на місце обстрілів у військовій частині у Володимирі і аеродрому в Луцьку. Тож особовий склад розуміє всю складність ситуації в країні.

«Підрозділи ДСНС спрацювали якісно і вчасно на ліквідації масштабної пожежі на нафтобазі, оперативно спрацювали у Володимирі, на аеродромі. Ми будемо готові до ліквідації будь-якої надзвичайної ситуації, яка може виникнути в цей період часу. Хочеться, звичайно, щоб якнайшвидше була перемога, але ми маємо бути готові до будь-яких сценаріїв», – резюмував Володимир Грушовінчук.
Читати ще: Луцький аеродром зруйнований вщент, – Ігор Поліщук

Нагадаємо, на аеродромі, що поблизу Луцька, обстріл стався вранці 11 березня о 05:45. Бомбардувальник Російської Федерації випустив чотири ракети. На місці виникла пожежа. Загинуло четверо людей, шестеро поранених. Згідно з повідомленням Генштабу, по об'єкту застосували крилаті ракети повітряного базування, які запустили зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС ПКС РФ.

А 25 липня на Волині збили два безпілотники. Уламки безпілотників та зенітної ракети впали на житловий будинок. Внаслідок падіння уламків 5 людей, серед яких і діти, травмувались, а один чоловік загинув. Літальні апарати залетіли у повітряний простір України з боку Білорусі. Як виявилося, Збройні сили Білорусі вели повітряну розвідку безпілотниками в напрямках Луцька та Ковеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus