USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські школярі творять пам’ятки історії та архітектури з берести

12 Березня 2015 18:06
Виставка робіт із берести відкрилася сьогодні у Володимир-Волинському історичному музеї. Свої роботи на ній презентують восьмикласники міської ЗОШ №2 Максим Грудненко та Олег Марчак.

Опановували хлопці мистецтво картин на бересті у Центрі позашкільної освіти в талановитого художника Ярослава Дубеня. Саме він навчив їх творити шедеври на матеріалах з берези, збагачувати їх березовою корою, або фарбами. І, дивлячись на ці серйозні мистецькі доробки, щиро дивуєшся, адже виглядають вони так, ніби над їх створенням працювали дорослі майстри, а не звичайні школярі.
Та Максим і Олег не є звичайними школярами. Кажуть, що як тільки спробували працювати з берестою – відразу ж захопилися цим матеріалом. І ось вже два роки як розвивають свою техніку.

Улюблені сюжети, які хлопці зображують на своїх картинах – пам’ятки історії та архітектури: замки, монастирі, храми. Їхні зображення шукають в інтернеті та спеціальній літературі, детально вивчають і згодом за допомогою берести зображують їх. На виготовлення однієї роботи йде 5-6 занять, які тривають по 2 години.
Учитель хлопців Ярослав Дубеня зауважує, що до нього у гурток по бересті приходить чимало дітей, але вже під час занять стає зрозуміло, кому цікаво працювати з берестою, а кому ні.

Пан Ярослав переконаний, що зображати потрібно те, що гарно виглядає, а гарно виглядають саме пам’ятки історії. З часом вчитель зі своїми учнями планує виконувати більш складні та масштабні твори з використанням дорожчих робочих матеріалів.

На закінчення відкриття виставки, хлопців піснями та віршами привітали колеги по Центру позашкільної освіти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
маестро Показати IP 12 Березня 2015 19:42
Дубень, слабо запросити колег на виставку? Не будь відлюдком , вернись в творчу мистецьку сімю!
бувалець Показати IP 12 Березня 2015 19:46
Важко повірити, що це дитячі роботи. Якщо до них не торкалася рука зрілого майстра, то хлопці справді талановиті.
фахівець до бувалець Показати IP 12 Березня 2015 20:08
Звичайно що рука торкалась.Краще раз показати, ніж десять розказати.
Пікасо Показати IP 12 Березня 2015 20:56
А чого ніхто не знав про цю виставку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus