USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинські школи можуть опинитися без нових автобусів, бо громади не дали грошей

1 Липня 2021 14:13
Тендери на закупівлю шкільних автобусів на Волині вже проведені, проте договори досі не заключені, бо громади не перераховують гроші на співфінансування. Ба більше, деякі громади навіть відмовилися від закупівлі нового шкільного транспорту.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії Волинської обласної ради.

Начальниця управління освіти Волинської ОДА Людмила Плахотна повідомила, що сьогодні гостро стоїть проблема закупівлі шкільних автобусів, на які наприкінці минулого року були виділені кошти. З її слів, громади досі не перерахували свою частку співфінансування, а деякі взагалі відмовилися.

«Ми провели закупівлю, визначили переможців, але не можемо підписувати договори, бо не маємо всієї суми на рахунках. У нас є території, які відмовилися від автобусів, і ми боїмося, що тих 19 автобусів, які фактично вже закупили, бо готові підписати договір, не будемо мати кому купувати. Звичайно, це велике співфінансування, але будемо просити всі громади першочергово профінансувати цю закупівлю», - каже Людмила Плахотна.

Як зауважили члени бюджетної комісії, ймовірно, громади прийматимуть рішення щодо виділення коштів за результатами виконання бюджетів у першому півріччі.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів спрямував бюджету Волинської області 18,3 мільйона гривень на придбання шкільних автобусів у 2021 році. Закупівля шкільних автобусів має відбуватися на умовах співфінансування за рахунок коштів місцевих бюджетів: не менше 30% – для закладів, що фінансуються з обласних бюджетів та бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила понад 40 тис. осіб; не менше 10% – для закладів, що фінансуються з бюджетів міських територіальних громад, чисельність населення яких станом на 1 січня 2020 року становила менше за 40 тис. осіб, селищних територіальних громад, сільських територіальних громад.

Першочергово мають бути забезпечені опорні заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їхньої кількості у філіях) не менше 200 осіб, які будуть утворені протягом 2021 року. Потім - інші опорні заклади загальної середньої освіти з кількістю здобувачів освіти (без урахування їх кількості у філіях) не менше 200 осіб. Третіми у черзі опинилися інші заклади загальної середньої освіти з кількістю учнів 100 та більше, які оптимізовані/об’єднані/реорганізовані або будуть оптимізовані/об’єднані/ реорганізовані протягом 2021 року та мають здобувачів освіти, які відповідно до законодавства потребують підвезення.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 1 Липня 2021 15:09
Кучма сім кілометрів ходив пішки до школи і стільки ж назад. Захотів вивчитися, вивчився до директора оборонного підприємства. А тут возять, а вчитися завжди причина знайдеться, щоб не вивчити.
Ага до Анонім Показати IP 1 Липня 2021 17:32
до того ж був нормальним Президентом! і школи при ньому працювали. Але тепер вчителі мають 4 тис еврів зарпл. і керують краіною зе. отож на автобуси грошей нема!
Новиє літсца Показати IP 1 Липня 2021 15:47
То не ми.
Анархіст Показати IP 1 Липня 2021 19:49
Держава відмовляється утримувати медицину, освіту. Вже і поліцаї самі себе починають годувати. І тероборонці стануть приватною армією.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus