USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські водії влаштовують перегони на дорогах та часто засинають за кермом

3 Квітня 2015 12:40
На Волині водії транспортних засобів, у тому числі керманичі маршруток і вантажні перевізники, часто потрапляють у ДТП, засинаючи за кермом від перевтоми, або влаштовуючи так звані перегони з конкурентами на дорогах.

Про це під час робочої відеоселекторної наради з перевізниками щодо оптимізації маршрутної мережі області сьогодні, 3 квітня, повідомив начальник управління транспортної інспекції у Волинській області Володимир Степанов.

З його слів, головною проблемою волинських водіїв-перевізників є порушення дисципліни на проїжджій частині.

«Зокрема, часто маршрутними влаштовують перегони на дорогах. А тим часом перевізники зобов’язані ретельно слідкувати за роботою водіїв та проводити вступні інструктажі перед прийомом на роботу», - зауважив він.

Серед інших важливих проблем волинських перевізників Володимир Степанов виокремив недотримання водіями режиму праці та відпочинку.

«Час роботи водія транспортного засобу не повинен перевищувати 8 годин. Це порушення особливо поширене серед водіїв не лише пасажирського, але й вантажного транспорту», - зазначив начальник управління транспортної інспекції та додав, що задля безпеки як водіїв, так і пасажирів, перевізники повинні приймати на роботу саме ту кількість водіїв, яка необхідна для безпечної роботи.

Під час наради розмовляли й про культуру обслуговування водіями маршруток пасажирів, зокрема й волинян пільгових категорій.

«Такі наради ми проводили й у Луцьку, і у Ковелі. Сьогодні тарифи на перевезення з точки зору перевізника - низькі, а з боку пасажира – дуже дорогі. Тому пасажир за таку суму хоче нормального ставлення до себе, і я його розумію», - резюмував посадовець.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, вартість проїзду пасажирів та перевезення вантажів у приміських та міжміських маршрутках на Волині збільшується на 20%.

Нагадаємо, сьогодні, 3 квітня, в Україні оголошено штормове попередження. Згідно з інформацією Гідрометцентру, в західних областях місцями сильний дощ та мокрий сніг, налипання мокрого снігу.

До слова, сьогодні вранці у засипаному мокрим снігом Луцьку сталася ДТП - автівку, яка їхала з мосту, «занесло» в тролейбус. ФОТО.

Державтоінспекція України звертається до водіїв з проханням бути уважними та обережними.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Колік Показати IP 3 Квітня 2015 15:03
А що Степанова ще не звільнили?????
знаючий Показати IP 3 Квітня 2015 16:07
Зараз усі водіі маршруток працюють по15-18год͵ по 2 ͵3дніͺа перевізники вимагають план от вам і гонки͵ Маршрутка це не громадський транспорт а засіб для заробляння грошей
Просто мама Показати IP 3 Квітня 2015 16:29
Раніше водії маршруток працювали по 8 год. в день (з 7 ранку до 14год. один водій , а з 14 год. до 22 год. інший) Та віднедавна чомусь водії почали працювати весь день, але вже через день. В автобус сідати страшнувато, знаючи, що водій прокинувся о 6 годині ранку та весь день за кермом.
знаючий до Просто мама Показати IP 3 Квітня 2015 16:53
Все просто. За дві зміни водії не назбирають плану і заправки + зарплату двом водіям. А так один водій-одна зарплата͵а те͵що він за кермом з 6.00 до 24.00 це його проблема.Не подобається -пиши заяву...
пасажир Показати IP 3 Квітня 2015 17:35
До тих пір поки приватники не будуть займатись таксуванням і обслуговуванням турагенств , а держава громадським транспортом,міжміськими і міжнародними автоперевезеннями толку ніякого не буде. По-перше- виручка іде невідомо куди, культура водіння маршрутників не витримує ніякої критики,робота з 5 ранку до 23 вечора без перерв спричиняє ріст аварійності. Однак складається враження ,що владу влаштовує існуючий стан речей. Приватникам вигідно працювати на маршрутах, а державі-ні.Абсурд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus