USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські волонтери об’єднаються з владою

28 Січня 2015 17:20
Заради об’єднання зусиль в рамках допомоги українському війську, а також бійцям батальйонів територіальної оборони волинські волонтери утворили координаційну раду спільно з представниками волинської влади.

Про це стало відомо під час спільної прес-конференції у стінах Волинської ОДА сьогодні, 28 січня.

Новостворена організація буде збиратись на робочі зустрічі двічі на тиждень: в понеділок та п’ятницю задля того, аби координувати всі дії. Саме в цьому полягатиме роль Волинської облдержадміністрації.

Як зауважив радник голови Волинської ОДА Борис Кондратюк, нині зусилля місцевих владців спрямовані на те, аби покращити матеріально-технічне становище вояків, які дислокуються в області і гарячих точках на Сході України.
Проте наявних коштів не вистачає для того, аби забезпечити всіх військових, які потребують допомоги. Саме тому особливу увагу акцентують на раціональному використанні грошей, а також суворому контролі з боку влади та громадськості.

Також обговорили питання забезпечення військових частин. Зокрема, дійшли спільного рішення, що у плані матеріально-технічного забезпечення військових частин, як і раніше, допомагатимуть волонтери, благодійні фонди та профспілкові організації. А тому для ефективної роботи потрібна координація всіх структур, які беруть участь в забезпеченні:

«Постійно поступають заявки від військових частин щодо додаткового забезпечення різними засобами. Поступають заявки від Міністерства оборони України від додаткового безоплатного ремонту військової техніки. Є заявки на вирішення питань цивільного захисту. А тому сьогодні потрібна координація цих дій, щоб кошти використовувались ефективно і, першою чергою, були спрямовані на виконання тих завдань, які потрібно вирішувати громадою області. Ініціатива і спільна робота з боку волонтерів буде додатковим стимулом роботи, щоб ми ці завдання виконали ефективно та в повному обсязі».

Борис Кондратюк каже, що в рамках роботи координаційної ради вже були певні конкретні пропозиції, які врахують під час роботи. Зокрема, особливу увагу звернуть на питання покращення навчань цивільного захисту.

Як розповів представник Волинської обласної організації Української спілки ветеранів Афганістану Валерій Курстак, допомагати військовим організація почала ще з березня 2014 року: спочатку це була 51 ОМБ, але згодом волонтери почали охоплювати всіх волинян, які служать і в інших частинах.
З його слів, співпраця влади та волонтерів буде всім на руку. Адже не рідкістю є випадки, коли активісти не можуть ефективно допомагати військовим через брак інформації. Наприклад, інколи трапляється так, що приїхала з допомогою в бригаду одна група, а за декілька днів туди приїжджає ще одна. А зовсім поруч дислокуються ті, кому конче необхідна допомога: продукти харчування, одяг, амуніція тощо.

«Саме для того, аби уникнути таких ситуацій, ми і створюємо координаційну раду», - зазначив Курстак.

Представник координаційного центру допомоги АТО на Волині самооборонівець Сергій Рижко зауважує, що створення спільного органу є кроком волонтерів до влади. Таким чином, з його слів, можна ідентифікувати всіх тих, хто допомагає армії. З його слів, потрібно це для того, аби окремі особи або структури не маніпулювали цим фактом в політичних або особистих цілях. Попри це він відзначив, що між волонтерами немає якоїсь конкуренції.

«Тому долучайтесь, нас не так багато», - наголосив він.
Своєю чергою, представниця обласного координаційного центру допомоги учасникам АТО Наталія Толмачова відзначила, що позитивним є той факт, що волонтери дійшли порозуміння з владою. Адже, з її слів, ще є багато чимало проблем, над якими потрібно буде працювати.
Зокрема матеріальна і психічна допомога бійцям АТО, адже це, часто, доводиться вирішувати силами волонтерських організацій.

А представник Автомайдану України Андрій Попик наостанок зауважив, що створення координаційної ради представниками влади та волонтерами дозволить більш прозоро працювати з коштами, виділеними на потреби військових.

«Щоб не було необґрунтовано завищених цін, а також якнайменше зловживань».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus