USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські журналісти поспілкувалися з Сергієм Тігіпком

16 Травня 2014 12:30
Перший крок, який необхідно зробити владі – якнайшвидше об’єднати людей, тоді уже можна думати про економіку та соціальний захист незахищених верств населення. Бо економіка України – у вкрай важкому стані. А ще принциповий крок, який необхідно зробити – позбавитися корупції. Бо її ніхто не викорінив. Змінилися обличчя, а система залишилася тією ж, якою була.

Кореспонденти волинських видань разом із своєю львівською колегою зустрілися з кандидатом на пост Президента України Сергієм Тігіпком, - трансляція ефіру відбулася на місцевому телеканалі.

Він розповів медійникам про те, як бачить вирішення гострої ситуації на Сході України. Сергій Тігіпко – один з тих, хто виступає за припинення антитерористичної операції у Донецькій та Луганській областях. Головний спосіб виходу з кризи, на його думку, – переговори. Інакше, з його слів, ситуацію не виправити, а країна потоне в крові мирних людей.

«Там щодня гинуть люди, і ситуація накаляється. Все буде ще гірше, якщо це триватиме. Ми повинні почути те, що відбувається на Сході. Адже там є керівники підприємств, представники охорони здоров’я, освітяни. Ми можемо зустрітися - байдуже де. Ми повинні почути цих людей – вони говорять про додаткові повноваження регіонів. Єдиний вихід - переговори», - пояснює політик.

Він пояснює, що там є не тільки люди з автоматами, а й звичайні українці, які до збройних дій не мають стосунку, вони лиш просять більше повноважень, їх не влаштовує уряд, бо там немає їх представників. Інакше, припускає він, країна може бути втягнута у громадянську війну.

Якщо ж шукати винних у тому, що відбувається – то пошук вести треба здалеку.

«Сказати, що все почалося з Майдану – буде неправдою. Все почалося задовго до нього. Бо Майдан виник як спосіб боротьби з корупцією. Винні у цьому були і влада, і опозиція . Тепер же нинішня влада запізнюється з необхідними кроками. Поки політики дискутують - щодня гинуть люди», - пояснює кандидат на посаду Президента.

Перший крок, який необхідно зробити владі – якнайшвидше об’єднати людей, тоді уже можна думати про економіку та соціальний захист незахищених верств населення. Бо економіка України – у вкрай важкому стані – вона втратила близько 30% експорту, бо скоротилися поставки товарів до Росії, Білорусі та Казахстану.

А ще принциповий крок, який необхідно зробити, – позбавитися корупції. Бо її ніхто не викорінив. Змінилися обличчя, а система залишилася тією ж, якою була, - вважає Тігіпко.

Що ж до анексованого Криму, то він – частина України, каже Сергій Тігіпко. Російській Федерації це ніхто ніколи не пробачить і не забуде. Однак повна ізоляція Криму від України, на його думку, – помилка. Кримчани – ті ж самі українці, які там жили і вчора, і 20 років тому.

Він вважає, що повернути Крим Україні можна, реалізувавши кілька кроків. Перший - продовження економічних зв’язків Криму з Україною, тоді згодом легше відбуватиметься їх інтеграція. Друге – правильні рішення коаліції. І третє – демократія: мешканці материкової України мають показати кримчанам те, як вони можуть впливати на владу, і тоді повернення Криму Україні буде лише питанням часу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Михайло Показати IP 16 Травня 2014 12:33
Тігіпко - єдиний адекватний кандидат!!
сич до Михайло Показати IP 16 Травня 2014 13:01
Правда! Хоч трохи розумiє реальнicть!
Георгій до Михайло Показати IP 16 Травня 2014 13:01
Як не дивно, але Михайло ти не один так думаєш
оля до Георгій Показати IP 16 Травня 2014 13:08
А давайте за Тігіпка!!!Ну гірше вже точно не буде.Він адекватний у всьому.
Валерія Показати IP 16 Травня 2014 13:40
Тігіпко, які переговори ? вся країна в грудні побачила що переговори нічого не вирішують . потрібно активно діяти, і точно ж не припиняти АТО,
небайдужий Показати IP 16 Травня 2014 13:44
Тігіпко не просто адекватний, він ще й має реальну програму, і він реально спроможний об'єднати Україну та вивести її з кризи. Не радикал, не рафінований націоналіст, які в Європі не в пошані, не повязаний з олігархічними кланами, не ділить людей за місцем народження на свідомих і манкуртів, проєвропейськи налаштований політик...
Василь до небайдужий Показати IP 16 Травня 2014 15:25
Янукович теж був проєвропейський,не ділив за місцем народження,обіцяв боротися з олігархами... І хто зараз в вашому розумінні націоналіст?
Луцьк Показати IP 16 Травня 2014 14:46
Люди, запам'ятайте, має моральне право бути президентом лише той, хто не закликав до насилля і зброї! І хто не верещав з майданівської сцени, бо вони потім сіли в крісла і почали керувати країною, а що з того керування вийшло, просто жах! Народ розуміє мову, а не зброю! Може об'єднати країну тільки Тігіпко!!!!!!!!!!!!
Я Показати IP 16 Травня 2014 16:07
А де його результати на попередній посаді?
Лучанин Показати IP 16 Травня 2014 16:20
Тігіпко - це краще, як Порошенко і Тимошенко, але це теж не та людина що може бути на посаді президента України. Нема в нас таких. Соболєв підходить та він не балатується.
Я Показати IP 17 Травня 2014 09:36
Саме страшне, що може бути - це ідейні фанатики. Згадайте 17-й рік і ріки крові та побудова країни на костях. Що з того вийшло? Голосуйте за адекватних та мирних людей.
З Волині Показати IP 17 Травня 2014 10:03
Однозначно голосуватиму за Тигіпко!
Василь до З Волині Показати IP 17 Травня 2014 12:53
Голосуй не голосуй всеодно матимеш )(уй
Анонім Показати IP 17 Травня 2014 22:33
коментар було видалено
Арсен Показати IP 19 Травня 2014 22:49
Тігіпко викликає довіру, але чи він вартий її? Але, по причині того, що кращого там нема, то обиратиму найменше з зол...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus