USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Волинські аграрії диктуватимуть ціни на свою продукцію?

22 Жовтня 2008 18:34
Створення Асоціації сільськогосподарських товаровиробників у районах області допоможе відстоювати інтереси волинських селян – насамперед у ціновій політиці. На цьому наголосив голова Волинської облради Анатолій Грицюк під час засідання координаційної ради з питань місцевого самоврядування, – інформує 22 жовтня репортер «Волинських Новин».
Заступник голови Горохівської райради Леонід Прихода у своєму виступі зазначив, що наразі селяни, вирощуючи сільськогосподарську продукцію, не те що не отримують прибутків, а й нерідко зазнають збитків при її збуті. Він акцентував на тому, що Волинь займає одну із найгірших – 26-ту – позицію в Україні по закупівельних цінах на неї.
А голова Волиньради Анатолій Грицюк переконаний, що очільники районних рад просто зобов’язані стати на захист своїх громад. І він вважає, що саме така організація зможе збувати продукцію сільського господарства за прийнятною для селян ціною і цим вберегти їх від «монополістів, що принижують село». Насамперед – через договірні взаємовідносини, які підписуватимуть закупівельники і керівники районних організацій Асоціації.
Присутні на координаційній раді дійшли висновку, що пропозиції, кращої від ідеї створити районні організації Асоціації сільськогосподарських товаровиробників Волині й об’єднати їх в обласну, наразі немає. Тому було підтримано пропозицію голови Волиньради провести до 15 листопада в кожній сільраді збори й обрати людей, які б змогли представляти Асоціацію у районах.
Питання термінів проведення зборів викликало дискусію: мовляв , щоб зробити це нормально, потрібно більше часу. Однак начальник відділу із питань юридичного забезпечення діяльності облради Інна Могильончик повідомила, що листи зі зразком статуту таких асоціацій надійшли до районних рад ще два місяці тому. Окрім цього, вона лишень додала, що якщо будуть функціонувати ці організації у районах, то на рівні Волині їм варто об’єднатися в обласну спілку Асоціацій сільськогосподарських товаровиробників районів області.
Врешті-решт голова Волинської облради Анатолій Грицюк підсумував, що збори обласні збори Асоціації треба провести не пізніше 1 грудня, а не шукати відмовок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 23 Жовтня 2008 08:31
Автору. Знову є помилки. Добре вичитуйте текст.
Українець Показати IP 23 Жовтня 2008 10:54
Авторе, пиши як хочеш, бо на сайті новин головне НОВИНИ, а не змагання в правописі. Хто хоче навчати нехай створить свій сайт і навчає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus